SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı firmadan gururlandıran başarı

Bu haber 27 Eylül 2023 - 7:47 'de eklendi.

Torbalılı firma Sun Tekstil, sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyen, bu alanlarda fark yaratan şirketlerin yatırımcılarca ayırt edilebilmesi amacıyla başlatılan ve kurumsal sürdürülebilirlik alanında en iyi performans gösteren şirketlerin yer aldığı BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer aldı

SÜRDÜRÜLEBİLİR Geleceği Tasarlamak vizyonu çerçevesinde geliştirdiği Bütünsel Sürdürülebilirlik Yaklaşımı odaklı strateji ve hedefleriyle dünya çapında standartlardan taviz vermeden faaliyet gösteren Sun Tekstil, sürdürülebilirliğin çevre, sosyal ve yönetişim boyutlarında sürekli farklılaşan ve güncellenen kriterlere, gelişime açık yapısıyla uyum sağlarken, başarılarıyla önemli platformlarda öne çıkıyor. Kurumsal sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarına aralıksız devam eden ve daha güzel bir gelecek için sürdürülebilir bir dönüşüm yaratmak için çalışan Sun Tekstil, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan şirketlerden biri oldu. Payları Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer aldığı bir endeks olan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, 4 Kasım 2014 tarihinden bu yana hesaplanıyor. Endekste kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst düzeyde olan şirketler yer alabiliyor.

ÜRÜNLERİNİN %64’Ü SÜRDÜRÜLEBİLİR HAMMADDEDEN

SUN Tekstil tasarım ve üretimin her açıdan sürdürülebilir hale getirilmesi ve moda endüstrisinin sürdürülebilirlik dönüşümünü desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 2022 yılında tüm ürünlerinin %64’ünü sürdürülebilir hammaddeler kullanarak üreten Sun Tekstil, 2021 yılı itibariyle altyapısı uyumlu olan müşterilerine tasarımlarına ait fit numunelerini üç boyutlu kalıp hazırlama yazılımları kullanarak dijital ortamda sunmaya başladı. Son haline dijital platformda karar verdiği modellerdeki fiziksel numune üretimini bu sayede azaltarak bu modeller için kaynak tüketiminin de önüne geçmiş oldu.

CDP İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ RAPORLAMASINDA A SKORU ÖDÜLÜ

SUN Tekstil bağlı ortaklığı Ekoten Tekstil, CDP Tedarikçi İlişkileri Değerlendirmesi’nde (Supplier Engagement Rating – SER) A skoru ile Global Liderler listesinde ödüle layık görüldü. Ekoten Tekstil, A-Liderlik Seviyesi alarak dünyada sayılı şirketin girebildiği küresel liderler listesinde yer aldı. Çevresel sorumluluklarını yerine getirme hedefi doğrultusunda hareket eden ve karbon ayak izini şeffaf bir şekilde açıklayan Sun Tekstil bağlı ortaklığı Ekoten Tekstil, 2022 yılında da dünya ortalaması C olan CDP İklim Değişikliği Raporlaması sonucunda ‘B Yönetim Seviyesi’nden ‘A-Liderlik  Seviyesi’ne yükselmişti.

ATIK SUDA %95 GERİ KAZANIM İLE DÜNYADA İLK KEZ SIFIR ATIK SAĞLANACAK

SUN Tekstil bağlı ortaklığı Ekoten Tekstil ile %95 oranında su geri kazanımı sağlayacak. İnovatif teknolojiye sahip ileri arıtma tesisi yatırımı ile 2023 sonuna kadar kendi atık suyunu geri kazanarak üretimdeki 945.000 m3 olan su ihtiyacını 50.000 m3 seviyesine kadar düşürmeyi ve sıfır atık sağlamayı hedefliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.