SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı esnaf, dükkanını kapatıp göreve koştu

Bu haber 04 Nisan 2020 - 15:26 'de eklendi.

Koronavirüsüne karşı gönüllülük esasına göre başlatılan mücadeleye katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Gönüllülerin bir çoğu evlerinden çıkamayan yaşlıların yardımına koşarken imkanı olanlar ise maske ile eldiven üretiyor.

Ülke genelinde virüse karşı maske ve eldiven ihtiyacının karşılanması amacıyla bütün kurumlarda hummalı bir çalışma başlatıldı. Torbalı Cumhuriyet Meslek Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü’nde eğitimciler ve gönüllü vatandaşlar tarafından sürdürülen çalışma kapsamında 15 kişi dinlenmeksizin maske üretimi yapıyor.

Günde yaklaşık bin adet maske üretiliyor. Gönüllü çalışanlar, maske üretirken birbirlerine sosyal mesafe alanı bırakmak ve hijyen kurallarına dikkat etme gibi gerekli tedbirleri de alıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şube Başkanı Emine Ece de sağlık personellerine destek olmak amacıyla maske üretmeye başladı.

GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE ÇALIŞIYOR

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimliği ortaklığıyla Cumhuriyet Meslek Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü’nde maske üretimine başlanmıştı. Çalışan ekip, bölümün öğretmenleri ve gönüllülerden oluşuyor. 15 gönüllü vatandaştan biri de dükkanını kapatıp göreve koşan terzi Hikmet Gülcü oldu. Koronavirüsle mücadeleye katkı vermek isteyen Hikmet Gülcü, kendisine ait terzi dükkanını kapatarak  koronavirüsüne karşı mücadeleye katıldı.

Gülcü, kendisi gibi gönüllü olan diğer 14 kişiyle birlikte, Torbalı’nın sağlığı için maske üretiyor. 12 yaşından beri mesleğin içinde olan tecrübeli terzi, bu davranışıyla herkese örnek oldu. Gülcü, “Koronavirüsüne karşı maske üretmeye başladım. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu hastalıkla mücadelede katkım olması için her gün işletmemde maske üretiyorum” dedi

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.