SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı domates üreticisi bu sene umutlu

Bu haber 05 Mayıs 2021 - 21:37 'de eklendi.

Torbalı’da domates üretimi son yılların en yüksek dönemini yaşıyor. Geçen yıl hüsran yaşayan üretici, bu yıl oldukça umutlu.

TORBALI ovasında kışlık sebzelerin hasadı büyük ölçüde tamamlandı. Çiftçi, hiç vakit kaybetmeden yaz sezonunun hazırlıklarına başladı. Yaz döneminde ovada en çok ekilen domateste fideler toprakla buluştu. Hızlı bir şekilde başlayan çalışmalar kapsamında özellikle Bursa bölgesinden domates fideleri getiriliyor. Bu fideler 20 Mart itibari ile toprakla buluştu. Geçtiğimiz yıl 80 bin dekarlık alanda tam 240 milyon adet domates fidesinin dikildiği Torbalı’da bu dönemde de aynı rakama ulaşılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Geçen yaz özellikle hastalık nedeniyle sıkıntı yaşayan çiftçi bu yıl aynı sıkıntıyı yaşamamak için fabrikalarla sözleşme yapmaya erken başladı.

SON yıllarda tarımsal sanayinin baş tacı olan domates, salça, kurutulmuş ve dondurulmuş gıda fabrikaları tarafından işlenerek 60 ülkeye gönderiliyor. Çiftçilerin domatesi tercih etmesinde en büyük etken ilçede dev markalara ait domates işlenen fabrikaların bulunması. Üreticiler, satmakta zorluk yaşayabilecekleri pamuk yerine kolaylıkla pazarlayabilecekleri domatesi ekmeyi tercih ediyor. TAT, TUKAŞ gibi Türkiye’nin önde gelen salça fabrikaları ve firmaları, binlerce ton domates işlerken, ilçe dışından da çok sayıda firma ve tüccar Torbalılı çiftçilerden ürün alıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.