SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı doktor, hastasını mahkemeye verdi

Bu haber 14 Mart 2021 - 10:21 'de eklendi.

Torbalı’da özel bir sağlık kurumunda görev yapan doktor Mustafa Ayas, hastasını mahkemeye verdi. Soruşturma devam ederken Ayas, bu davanın örnek teşkil etmesini istedi

TORBALI’DA bir özel hastanede görev yapan Doktor Mustafa Ayas, örnek olacak bir davranışa imza attı. Daha önce muayene ettiği bir hastanın kendisi hakkında dava açmasıyla başlayan süreçte mahkemeyi kazanan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Ayas, bu kez karşı dava açtı. Ayas, “Hastanın bize açtığı davayı kazandık, biz savcılığa iftirada bulunduğu için suç duyurusunda bulunduk. Şu an dosya savcıda” dedi. Açtığı bu davayı da kazanan Ayas, bu yargılamanın örnek olması gerektiğini ifade etti. Özel sağlık kurumlarında görev yapan doktorlar hakkında çok kolay dava açılabildiğini belirten Ayas, bunun doktorlar için çok büyük mağduriyetlere sebep olduğunu belirtti.

DAVAYI AVUKAT DİLARA AYAS TAKİP ETTİ

MUAYENE ettiği hastasının kendisi hakkında dava açması üzerine, avukat olan kızı Melisa Ayas aracılığı ile karşı dava açan ve bu davayı da kazanan Op. Dr. Mustafa Ayas, “Devlet hastanesinde görev yapan bir doktor hakkında dava açmak için Kaymakamlık onayı gerekiyor. Ama özel sağlık kurumlarında böyle bir mekanizma bulunmuyor. O yüzden her önünüze gelen size dava açabiliyor. Bu durum benim de başıma geldi. Bir vatandaşımız hiç alakası olmayan bir şekilde gidip hakkımda dava açtı. O davayı kazandım, bunun karşılığında da karşı dava açtım. Davayı avukat olan kızım Melisa Ayas takip etti. Kızım avukat olmasaydı 30-40 bin lira gibi bir ücret ile avukat tutmak zorunda kalacaktım” dedi.

ÖZELDE ÇALIŞAN HEKİMLER MAĞDUR EDİLİYOR

ORTOPEDİ ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Mustafa Ayas, özel bir hastanede görevliyken kendisine muayene olan hastanın haksız suçlamalar ile aleyhine suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın konuyla ilgili ‘soruşturmaya gerek olmadığı’ yönünde karar verdiğini anlatan Ayas, “Açılan soruşturma nedeniyle çok yıprandım. Öte yandan hakkımda şikayetçi olan hasta suç duyurusu dilekçesinde şahsım hakkında iftirada bulunmuştur” dedi. Hasta hakkında İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na hasta hakkında iftirada bulunduğu gerekçesiyle avukatı Dilara Ayas aracılığı ile suç duyurusunda bulunduğunu belirten Dr. Ayas, “Kamuda çalışan doktorları direkt olarak mahkemeye veremiyorsunuz. Kaymakamlık izni olmadan soruşturma açılamıyor. Özel muayenehanesi olan bir doktora herkes bir dilekçeyle mahkemeye verebiliyor. Özelde çalışan doktorlara açılacak davalar, mutlaka Tabip Odası’nın süzgeçinden geçirilmeli” diye konuştu.

SÜRENKÖK’TEN AYAS’A DESTEK

ÖZELDE çalışan hekimlerin kendilerine yöneltilen suçlamalar noktasında korumasız olduğunu anlatan Op. Dr. Fatih Sürenkök, “Bir avukat hakkında yaptığı mesleğiyle ilgili bir konuda şikayetçi olduğunuzda Adalet Bakanlığı onay alınmadan dava açılamıyor. Ancak özelde çalışan hekimler için böyle bir uygulama söz konusu değil. Özelde çalışan doktorlara dava açıldığında Sağlık Bakanlığı kenarda izliyor. Özelde çalışan bir doktor hakkında bir suçlama olduğunda Tabip Odaları’ndan bir soruşturma istenebilir. Oda bünyesindeki bilirkişiler soruşturma dosyasını inceler. Doktorun hatası varsa çıkartılır, hatası yok ise yine bilirkişiler tarafından raporlandırılır” dedi. Op. Dr. Fatih Sürenkök, tabip odalarının hekimleri yaptıkları hata veya yanlış tedavi süreçlerinde sorgulama ve cezalandırma görevlerinin yanı sıra hekimleri saldırı, tehdit ve haksızlıklara karşı korumak gibi görevlerinin olduğunu vurguladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.