SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı çiftçilerin ‘tarımsal sulama’da elektrik isyanı

Bu haber 07 Mayıs 2021 - 14:49 'de eklendi.

Torbalı’da, tarımsal sulamada elektrik kullanan çiftçinin elektriği, bildirimde bulunulmadan kesildiğini öne süren çiftçiler, Gediz Elektrik’e tepki gösterdi.

 TORBALI ilçesinde, tarımsal sulama amacıyla elektrik kullanan çok sayıda çiftçinin elektriği, borçları nedeniyle kesilmeye başladı. Tarımsal sulama amaçlı kullanılan enerjiler nedeniyle, alacağını tahsil edemeyen Gediz, bu yolla zararını gidermeye çalışırken, kurumun alacaklar konusunda esneklik göstermemesi tepki topluyor.

ÇİFTÇİLER, Gediz Elektrik’in çiftçiye herhangi bir bidirimde bulunmadan elektrikleri kestiğini ve üstüne üstlük aboneliği iptal etmelerine kadar yaptırım uyguladıklarını öne sürdüler. Torbalılı çiftçi, “Gediz Elektrik, tarımsal sulama abonelerine karşı hadsiz ve haksız uygulamalarda bulunuyor. Ayrıca, herhangi bir bildirimde bulunmadan, icraya veriyor, bunun yanı sıra hadsizce abone iptali bile yapıyor” şeklinde konuştu.

EKİLİ alanlarını Tarımsal Sulama Sistemi ile sulayan çiftçilerin, enerji kesildikten sonra ürünlerini nasıl sulayacakları merak konusu olurken, çiftçinin yakıt ve ilaç sorununa bir yenisi de enerji olarak eklendi. Enerjisi kesilen çiftçiler, “Tarladaki ürünlerimiz artık para etmiyor. Zor günler yaşıyoruz. İlaç parası mazot parası derken elektriğe paramız kalmıyor. İnşallah bu yıl umduğumuzdan fazla gelir elde edip bütün borçlarımızı kapatırız” dediler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.