SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı çiftçiler, geleneksel ürünlere alternatif buldu

Bu haber 26 Eylül 2022 - 0:23 'de eklendi.

Menderes Havzası’nın önemli tarım merkezlerinden olan Torbalı’da son yıllarda ‘geleneksel’ tercihlerin dışına çıkılıyor. 15 yıldır Brüksel lahanası, brokoli gibi Avrupa menşeili ürünlerle tanışan Torbalı’da şimdi de ‘muz, ejder meyvesi’ gibi tropikal ürünler revaçta.

20 YIL öncesine kadar bölgenin en büyük pamuk merkezlerinde olan Torbalı, artık 4 mevsim farklı farklı ürünlerin üretildiği bir tarım üssü konumunda. Bereketli ve farklı üretim tiplerine müsait hava-toprak şartları ile avantajlı konumda olan ilçede sebze ekiminde çeşitlilik 15 yıldır gözle görülür şekilde artarken meyvede de yeni arayışlar gündemde.

ÇAYBAŞI’DA geçtiğimiz yıllarda kurulan muz serası başarı ile üretim yaparken şimdi de Subaşı’daki “pitaya” meyvesi Torbalı’dan Avrupalının sofrasına ulaşıyor. Türkiye’de sadece Antalya ve Mersin’de yetişen bu meyveler nedeniyle Torbalı artık bu bölgelerin en büyük rakibi. Pazar olarak bu bölgelerden de avantajlı olan Torbalı’da kısa sürede bu yatırımların daha da artması bekleniyor.

TORBALI’DA ilk olarak pitaya denilen ejder meyvesi üretilirken daha sonra Çaybaşı’da muz serası kuruldu. İlk hasadını yapıp, ilçede üretilen muzu tüketici ile buluşturan firma sadece Torbalı’da değil Ege Bölgesi’nde bir ilke imza atmış oldu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.