SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı çiftçiler artık daha bilinçli

Bu haber 03 Mayıs 2021 - 10:31 'de eklendi.

İlçedeki çiftçiler tarlalarında yalnız değil. Tarım Müdürlüğü başta olmak üzere zirai ilaç firmaları dahil üreticilere yerinde destek vererek danışmanlık yapıyor. Yapılan bu hizmetler çiftçilerin bilinçli üretim yapmasını sağlıyor.

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve ilçede faaliyet gösteren birçok zirai ilaç firması çiftçileri bilinçlendirmek için büyük bir özveriyle hizmet ediyorlar. Tarımın cenneti olarak bilenen Torbalı’da, gerek müdürlükte görevli tarım danışmanları gerekse de tarlalarda yerinde hizmet ederek çiftçilerin hangi ilacı kullanacağından, ekim ve hasat zamanına, tohum ve ilacına kadar her türlü teknik desteği sağlıyor. Firma yetkilileri köylülerin bilinçli olduğunu ve hangi ürüne ne zaman neyi uygulayacağını iyi bildiklerini belirtirken, Tarım Müdürlüğü’ndeki danışmanlar ise her türlü çalışmayı ve teknik bilgi ve desteği sağlayarak bu bilinci daha fazla arttırıyor.

KIŞ mevsiminde ovada büyük bir hareketlilik yaşanırken, çiftçiler ürünlerini hasat etmenin yanı sıra yeni ekeceği ürünlerinde bir taraftan çalışmalarını başlatıyor. Hangi ürüne hangi ilacı kullanacağını, ne zaman ekip ne zaman hasat edeceği konularında ise çiftçinin imdadına İlçe Tarım ve zirai ilaç firmalarının danışmanları yetişiyor. Örneğin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ‘Çiftçi Tarla Okulları’ projesi başlatarak tarlalarda eğitim veriyor. Çiftçilerin bilinçlenmesi, aydınlanması, zararlı, hastalıklarla mücadele etmesi için hayata geçirilen ‘Çiftçi Tarla Okulları’ projesi ürün kalitesini arttırdığı gibi çiftçilerin yetiştirdikleri ürünler hakkında bilinçlenmesini sağlıyor.

ÖTE yandan, köylerde çiftçinin yanında, bahçesinde, merasında, ahırında, onun yanı başında hizmet sunan İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli Tarım Danışmanları, tartımda verimin ve üretimin artmasını sağlıyor. Kentte binlerce dönüm alanda yüzlerce çiftçiye hizmet veren danışmanlar, ağırlıklı olarak belde ve köylerde çalışmalar yapıyor.  Müdürlük bünyesinde görev yapan danışmanlar, çiftçilerin atalarından kalma tarımcılığı baştan aşağı değiştiriyor. Her ürünün ekiminden ilaçlanmasına, hasadına kadar takip eden danışmanlar çiftçiye A’dan Z’ye her konuda yön gösteriyor. Pancar, Karakuyu, Subaşı, Pamukyazı, Atalan, Ahmetli, Korucuk, Ormanköy ve daha birçok bölgede görev yapan danışmanlar, çiftçilerin ektiği her ürününde, ekiminden hasadına kadar her konuda ayrıntılı bilgi sunuyor. İlaç, gübreleme gibi birçok konuda üreticilere eğitim veriyor.

ÖTE yandan zirai ilaç firmaları da bünyelerinde çalıştırdıkları ziraat mühendisleriyle çiftçilerin ektiği ürünün takibini yapıyor. İlçede zirai ilaç satan firmalar da , çiftçilerle yakından ilgilendiklerini, sadece ilaç satımı yapmadıklarını, her dakika danışmanlık hizmeti de verdiklerini söyledi. Çiftçilerin ağırlıklı olarak mantar, sinek,  yabancı ot ilacı gibi ürünleri şu günlerde ağırlıklı olarak aldıklarını belirten firma yetkilileri: “Çiftçilerimize firma olarak her türlü danışmanlık desteğini veriyoruz. Sadece ilaç veya tohum satmak değil, her istediklerine onların yanında oluyoruz ve takip ediyoruz ürünleri. Çiftçilerimiz zaten çok bilinçli, hangi üründe neyi ne zaman kullanacağını çok iyi biliyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.