SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı çiftçi Fethi Güler, antika merakıyla koleksiyon oluşturdu

Bu haber 24 Ekim 2021 - 22:32 'de eklendi.

Torbalı’da antika eşyalara ilgi duyan çiftçi Fethi Güler, 50 yıldır topladığı antika eşyalarla kendi koleksiyonunu oluşturdu.

AYRANCILAR Mahallesinde yaşayan ve yıllar boyu domates, biber, pamuk ve pırasa yetiştirerek yaşamını sürdüren Güler, dayısının vefatının ardından bazı kıyafetler, ev eşyaları, yöresel kıyafetler ve tarihi değeri bulunan bazı eşyalar miras kaldı. Antika toplamaya merak salan Fethi Güler, çiftçilikten arta kalan zamanlarda edindiği tarihi eşyaları evinin deposunda saklamaya başladı. Güler, bir süre sonra profesyonel olarak antikacılıkla uğraşmaya başladı ve koleksiyonuna deve çanından gaz lambasına kadar çok sayıda parça ekledi.

TÜRKMEN VE YÖRÜK KÜLTÜRÜNDE KULLANILAN MALZEMELER AĞIRLIKTA

FETHİ Güler, yaptığı açıklamada, bir kez başladıktan sonra antika eşya toplamaktan vazgeçemediğini, koleksiyonundaki eserlerin büyük bölümünü Yörük ve Türkmen yöresel kıyafetler ile eşyaların oluşturduğunu belirtti. Deposundaki eşya sayısının 5 bine ulaştığı bilgisini veren çiftçi, “50 yıldır antika eşyaları topluyorum. Tarihi değeri olan her şeyi alıyorum. Eşyaların içerisinde Türkmen ve Yörük kültüründe kullanılan malzemeler ağırlıkta. Bunların dışında geleneksel ve askeri kıyafetlerin hepsi mevcut. Koleksiyonumda binlerce eşya var. Antikalarla uğraşmak beni gençleştiriyor. Ömrüm yettiğince bu eşyaları biriktirmeye devam edeceğim.” dedi.

EN BÜYÜK SIKINTISI DEPODA YER BULMAK

GÜLER, bazı eşyaları müzelere bağışladığını dile getirerek, en büyük sıkıntısının tarihi eşyalar için deposunda “yer bulmak” olduğunu söyledi. Cezveden kahve dibeğine, semaverden yün tarağına bir çok eşyanın yer aldığı depoda modern dünyada artık kullanılmayan eşyalara da rastlamanın mümkün olduğunu dile getiren çiftçi, bir gün koleksiyonunu sergilemek istediğini aktardı. GÜLER, bazı eşyaları çok isteyen olursa satışa çıkardığını ancak koleksiyonunda yer alan bazı parçaları satmaya kıyamadığını da sözlerine ekledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.