SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalılı arıcılar dikkat! Destek verilecek

Bu haber 26 Ekim 2023 - 0:05 'de eklendi.

Torbalı’da son yıllarda sayısı artan organik arı yetiştiricilerine kovan başına 30 lira destek ödemesi yapılacak. Kovan tespitlerinin 29 Aralık’a kadar yaptırılması gerekiyor.

TARIM ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilerin Desteklenmesine Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğle organik arıcılık yapan yetiştiricilerin desteklenmesi kapsamındaki ödemeler için şartlar, başvuru yöntemi, başvuru ve ödeme süreleri gibi konular düzenlendi.

BUNA göre, destekleme ödemesinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler, bugünden itibaren 22 Aralık mesai saati bitimine kadar ilgili belgelerle Torbalı Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvuracak.  Organik arıcılık yapan yetiştiricilerin, kovan tespitlerini en geç 29 Aralık’a kadar yaptırması gerekiyor. Destekleme ödemesine hak kazanan organik arılı kovanlar için kovan başına 30 lira destek ödemesi yapılacak. Tebliğ, 2 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girerken 12 Kasım 2022 tarihli aynı başlıklı tebliğ yürürlükten kaldırıldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.