SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’dan uluslararası projeler

Bu haber 06 Nisan 2021 - 15:16 'de eklendi.

Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl Ortaokulu Öğretmenleri Sema Borçin Gökçe ve Pelin İşkur Güdürü tarafından Ekim ayından bu yana  yürütülen uluslararası bir projenin sonuna gelindi.

Evde eğlenceli deneyler yapmak üzere tasarlanan proje 3 farklı ülkeden 11 okulun işbirliği ile yürütülüyor.

POLONYA, TÜRKİYE VE ÇEK CUMHURİYETİ

POLONYA, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti’nin yer aldığı “ Experiences As Fun At Home” isimli proje hayallerin ötesine geçti.

Projelerinin hayallerinin de ötesine geçtiğini söyleyen Pelin İŞKUR GÜDÜRÜ, “5 ay boyunca öğrencilerimiz ile birlikte karınca gibi çalıştık. Hem kendimizi eğittik hem de çok güzel ürünler ortaya koyduk” dedi. Proje kurucusu diğer bir öğretmen Sema BORÇİN GÖKÇE ise pandemi sureci ile birlikte değişen eğitim sistemine vurgu yaparak,”2020 Mart ayı itibariyle hayatımıza resmen giren Covid-19 virüsü her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretim faaliyetlerinde de aksaklıklara neden oldu. Değişen şartlar yüzünden öğrencilerimizle birlikte kendimizi bir anda ekranların başında bulduk. Uzaktan Eğitim yabancı olduğumuz bir sistemdi. İnternet ve bilgisayar teknolojilerini eğitim faaliyetlerinde özel bir şekilde kullanmamız gerektiğini fark ettik. Diğer yandan öğrencilerimizin derslere olan ilgilerini de diri tutmamız gerekiyordu. İşte tam bu noktada e-Twinning bize çok yardımcı oldu. Projelerde görev almak isteyen öğrencilerimiz İngilizce ve Fen Bilgisi derslerinde başarılı olabilmek için üstün bir gayret gösterdiler. Velilerimizden de çok güzel dönütler aldık. Çocuklarının bu süreç sonunda kendine daha çok güvenen, kendi başına  problemlerin üstesinden gelebilen, İngilizce öğrenmek ve konuşmak için ekstra çaba gösteren bireylere dönüştüklerini söylüyorlar ” dedi.

PROJE KATILIM BELGELERİNİ CAFER TOSUN  VERDİ

TORBALI Ticaret Odası öğretmenlerinin yürüttükleri uluslararası projeye katılan öğrencilere katılım belgeleri okulda düzenlenen bir programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun tarafından takdim edildi.

SOSYAL mesafe kuralına özellikle dikkat edilerek yapılan sertifika töreninde velilerin,  çocuklarının projeye dahil olmasından dolayı mutlulukları  gözlerinden okunuyordu. Öğrenciler bu projeyle Fen ve İngilizce alanlarında kendilerini geliştirdiklerini, güvenli internet kullanımını öğrendiklerini ve web2 araçlarını tanıyıp bundan sonra aktif bir şekilde kullanacaklarını söylediler. Dünyada ortak bir dil konuşulmasının ne kadar önemli olduğunu fark ettiklerini ve yabancı dillerini geliştirmek için daha çok çaba  göstereceklerini söylediler.

OKUL müdürü Hakan ÖZKAYA ise TTO 80.YIL ORTAOKULU’nun projelerle sıkça anılan bir okul olduğunu, misyonu ve vizyonu gereği yeniliklere ve gelişime her daim açık bir okul olduğunu söyledi. Birlikte her sorunun üstesinden gelebileceklerine vurgu yapan ÖZKAYA  “Geleceğimiz olan öğrencilerimizin bu zorlu salgın döneminden gerek akademik gerekse de psikososyal açıdan minimum düzeyde etkilenmeleri için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.