SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’dan Teknofest ön elemelerinde başarı

Bu haber 19 Mayıs 2022 - 6:58 'de eklendi.

Ayrancılar Şehit Cengiz Tokur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Teknofest-2022 ön elemelerini başarıyla geçti.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye’de düzenlenen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivalidir. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivaldir.

“KİM SESSİZLERİN KİMSESİ”

AYRANCILAR Şehit Cengiz Tokur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi “Meryem KÖRHASAN” okulunda bir Teknofest proje ekibi oluşturdu. Okulun Teknofest proje ekibi ise öğrencilerini yarışmalara titizlikle hazırlıyor. Yapılan bu çalışmalar meyvesini vermeye başladı.  “Kim Sessizlerin Kimsesi” isimli sosyal inovasyon projesi ortaokul kategorisinde 94 puan alarak ön elemeyi başarıyla geçti. Projenin hedef kitlesini; mülteciler, iletişim sorunları yaşayan okul öncesi öğrencileri oluşturuyor. Projeyle iletişim sorunları olan mülteciler ve okul öncesi öğrencilerinin iletişim sorunlarını gidermek için teknoloji tasarımlı çalışmalar planlanıyor.

TEKNOFEST SEVİNCİ

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için ön elemeyi başarıyla geçen öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okundu. Projelerinin bir sonraki aşamaya geçtikleri için çok mutlu olduklarını belirten öğrenciler, öğretmenlerinin destekleriyle bu projeye sıkı bir şekilde hazırlandıklarını hedeflerinin projelerinin TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde derece elde etmek olduğunu belirttiler.

PROJENİN danışmanlığını yapan okul müdiresi Meryem KÖRHASAN ise ;”Proje için  okulumuzun TEKNOFEST ekibi ve öğrencilerimiz çok emek harcadık. Projemizi TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde görmek ve Torbalı’mıza bu gururu yaşatmak isteriz. Projemizde görev alan İbrahim İsmet YILDIZ, Vahide DİMLİOĞLU, Emre DUMAN’a; projemize desteğini esirgemeyen müdür yardımcımız Didem KARAKAYA, ana sınıfı öğretmenlerimiz Sevda Çiftçi, Seda DOĞAN ve Şerife KALIP öğretmenlerimize çok teşekkür ederim.”  Şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.