SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’dan geçen Küçük Menderes zehir saçıyor

Bu haber 15 Ocak 2022 - 21:50 'de eklendi.

Bir zamanlar suladığı topraklara bolluk ve bereket getiren Küçük Menderes nehri, evsel ve atıklar ve sanayi atıkları yüzünden çevresine hayat yerine hastalık saçıyor.

BOZDAĞ’IN, iki bin metrelik zirvesinden doğduktan sonra Kiraz ilçesinden başlayarak, Ödemiş, Bayındır, Tire ve Torbalı ilçe sınırlarından geçen nehir, kat ettiği toplam 175 km mesafenin ardından Selçuk Pamucak’ta denizle buluşuyor.

BÖLGEDE değişen yağış rejimi yüzünden kış aylarında bile nehirden çok dere gibi görünen Küçükmenderes için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, “Eskiden buralarda balık avlar, nehirde yıkanırdık. Yaz aylarında ise bereketli ve tertemiz suyuyla tarlamızdaki ürünleri sulardık. O günler çok geride kaldı. Nehir simsiyah ve pis kokulu akıyor. Bazen nehirden geçerken suya temas ettiğimizde ise vücudumuzda yaralar çıkıyor” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.