SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki tüketiciler artık daha bilinçli!

Bu haber 21 Kasım 2022 - 1:54 'de eklendi.

Tüketiciyi Koruma Derneği İzmir Şubesi, tüketicilerin en fazla şikayette bulunduğu konularla ilgili ilgili bilgi verdi. En çok mağduriyet yaşadığı alan ise çeşitli vergiler ve zamlar sebebiyle yüksek miktarlara ulaşan elektrik, doğalgaz ve su faturaları oldu.

BANKA mevduatlarıyla ilgili şikayetlerin de yüksek olduğunu dile getiren Şube Başkanı Cevdet Uçan, “Dolandırıcılar internet bankacılığı başta olmak üzere farklı yollarla vatandaşın hesabından belli miktarda para çekebiliyor. Banka mevduatları da mağduriyet yaşanan olayların başında geliyor. Hakem heyetlerinin her toplantısında mutlaka böyle bir dosya oluyor” dedi.

TÜM yurtta olduğu gibi Torbalı’da da sürekli insanları dolandırmak için yeni yöntemler geliştiren dolandırıcıların son gözdesi, televizyon programları ile çeşitli internet siteleri oldu. İlk olarak 2014 yılında bu yola başvuran ve bakanlıkların tüm uyarılarına rağmen son dönemde uydu kanallarında iyiden iyiye yaygınlaşan dolandırıcılar, vatandaşı artık canından bezdirirken, bu yöntemle dolandırıcıların ağına kapılanlar da soluğu yasal yollardan aramaya koyuluyor.

TÜİK’TEN alınan resmi verilere göre, Torbalı’da başta elektronik olmak üzere tekstil, mobilya, kişisel bakım ürünleri ile aksesuar gibi çeşitli ihtiyaçları internet ya da televizyon programlarında siparişini vererek sonradan mağdur olanların sayısı bir hayli azaldığı açıklandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.