SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki tır şoförleri garaj istiyor

Bu haber 08 Ekim 2022 - 0:35 'de eklendi.

Torbalı’da TIR garajı bulunmadığı gibi TIR sürücülerine park edebilecekleri bir alan gösterilmiyor. Buna karşın, bulabildikleri uygun alanlara park edilen TIR’lara ise trafik cezası kesiliyor. Bir yandan güvenlik korkusu yaşayan TIR sahipleri diğer yandan ise kesilen trafik cezalarıyla boğuşuyor. Torbalı’da TIR garajı olmaması, TIR sürücüleri ile vatandaşları da karşı karşıya getiriyor.

BÖLGEDE yaşayan TIR sürücülerinin araçlarını park ettikleri alanlardan biri de Barış Yapı Sitesi yanındaki boş arazi. Ancak sitede yaşayan vatandaşlar, TIR’ların buraya park edilmesinden rahatsızlık duyuyor. Yapılan şikâyetler nedeni ile de park halindeki TIR’lara trafik cezası kesiliyor. Ancak TIR sürücülerine garaj tahsis edilmemesi ve park yeri gösterilmemesi nedeniyle en büyük mağduriyeti de TIR sürücüleri yaşıyor.

AÇIKLAMADA bulunan Zafer Levent isimli TIR sahibi “Torbalı hem tarıma dayalı hem de sanayiye dayalı büyük bir ilçe. İlçeye her gün binlerce TIR girip çıkıyor. Torbalı’ya kayıtlı TIR’larda var, ülkenin öbür ucundan gelen TIR’larda var. Yetkili mercilerin ilçeye TIR garajı yapması gerekiyor. Son iki belediye başkanının ikisi de seçim vaadi olarak TIR garajı yapacağını söylemişti, ancak sonuç alamadık. İlçede TIR garajı olmadığı gibi kaymakamlık da bize park yeri göstermiyor. Burası boş arazi olduğu için buraya park ediyoruz ancak burada da trafik polisleri tarafından ceza yazılıyor.

NEREYE koyacağız biz bu TIR’ları? Katlayıp cebimize mi sokalım? Bu TIR’lar olmazsa ilçede ekonomi durur. Bizi şikayet eden vatandaşları da anlamak mümkün değil. Bizim TIR koyduğumuz yer ile vatandaşların yaşadığı bina arasında 30 metre emsafe ve büyük bir bahçe duvarı var. Biz de bu mahallede ikamet ediyoruz, hiç kimseye rahatsızlık vermemiz söz konusu değildir.

BİZİM derdimiz, cezaların silinmesi değil. Biz ilçemize güvenli bir TIR garajı yapılmasını istiyoruz. Araçlarımızı park ettiğimiz yerlerde ya akü çalınıyor ya mazot çalınıyor. Hırsızlık korkusundan uyuyamıyoruz. İlgili merciler görevini yapsın ve ilçemiz TIR garajına kavuşsun. Biz de rahat edelim, vatandaş da rahat etsin, trafik polislerimiz de rahat etsin” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.