SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki tavuk çiftlikleri arttı

Bu haber 28 Kasım 2022 - 0:31 'de eklendi.

TORBALI’DA son yıllarda kurulan tavuk çiftliği tesisleri ilçeyi yumurta üretiminde zirveye taşıdı. İlçeye her 45 günde bir sevk edilen tavuklar dev firmalarca alınırken, yalnızca bir yılda yaklaşık 40 milyon adet yumurta üretimi gerçekleşti.

YETKİLİLER, ilçede üretilen yumurtaların başta İzmir olmak üzere Aydın, Manisa, Muğla, Denizli ve Afyon’un yumurta ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladığını belirtti. Geçen yıl Torbalı’da, yaklaşık 40  milyon yumurta üretiminin gerçekleştiğini dile getiren firma yetkilileri, Torbalı’nın İzmir’in 30 ilçesi arasında kırılması güç bir rekora imza attığını vurguladı. Pazar yelpazesinde genişleme yaşanan ve ihracat performansıyla adından sıkça söz ettiren Torbalı’ya Keskinoğlu, Lezita ve Banvit gibi önemli büyük tavuk firmalarının ciddi yatırımlar gerçekleştiriyor

YAPILAN açıklamada, “Torbalı sanayi alanında olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin üretim üslerinden biri. İhracat performansıyla 77 ili geride bırakarak, ülke gündeminde geniş yankı uyandıran Torbalı’da üretilen yumurtaların yurtdışına ihraç edilmesi adına Keskinoğlu, Lezita ve Banvit gibi büyük firmalar çalışmalarını sürdürüyor. İhraç edilen rakamların daha da genişlemesini sağlayabilmek amacıyla üretim tesislerinde de büyümeye gidildi.  Bu yıl üretilecek yumurta rakamlarının geçen yılın verilerini bir hayli geride bırakacağını söylemek mümkün.” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.