SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki tarla fiyatları dudak uçuklatıyor

Bu haber 16 Ekim 2021 - 22:45 'de eklendi.

Sahip olduğu doğa güzellikleri ve devam etmekte olan projeleriyle yeni bir çehreye kavuşan Torbalı özellikle kırsal bölgedeki arsalarıyla son yıllarda dikkatleri üzerine çekmiş durumda. Köylerdeki tarla fiyatları duyanları şaşırtıyor.

TORBALI sahip olduğu imkânlarla şehir dışından birçok kişinin gelip yatırım yapmak istediği yerlerden biri haline geldi. Sadece Torbalı’nın merkezi değil köyleri de buna dâhil. Projeleriyle birlikte yöre, dikkatleri daha fazla çekmiş durumda. Dikkatleri en fazla çeken yerlerin başında ise kırsal bölgeler ve dağ köyleri geliyor.

BULUNDUĞU mevki nedeniyle yatırımcıların ve yatırım yapmak isteyenlerin gözdesi haline gelen ilçede arsa değerleri ise dudak uçuklatıyor. Geçtiğimiz yıllara göre kat kat değerlenen arsalar sahiplerini bekliyor. Bölgede artan bu denli fazla emlakçı olması ise gelen talep ile ilgili. Fiyatların yüksek olmasına rağmen talep her geçen gün artıyor.

TIRMANIŞA geçen arsa fiyatları, yatırımcının tercihini de değiştirdi. Girişimciler parayı artık arsa yerine tarlaya yatırıyor. Yatırımcılar ve biraz birikmiş parası olan aileler, kırsal bölgelerdeki tarlalara yönelmiş durumda. Artan talep nedeniyle tarla fiyatları da yükselişe geçti. Bazı emlakçılar, yerli ve yabancı yatırımcıların bölgeye daha talebinin artacağını belirtiyor. Yatırımcılara yol gösteren emlakçılar, artık daha çok tarla satışlarından para kazanıyor. Şehre ve yola daha yakın olan tarlaların fiyatı biraz yüksek. Küçük yatırımcıların yanı sıra şirket sahipleri de tarla alıyor. Yıllar önce köylünün elinde olan tarlaların büyük bir kısmı şu an yatırımcıların elinde bulunuyor.

ÖZELLİKLE internette yer alan alım-satım ilanlarında değer olarak üst sıralarda yer alan arsalara biçilen fiyatlar çok değil 6 aya göre 2 katı değerlenmiş durumda. Bölgede küçük arazilerin pek kalmadığını daha çok büyük dönümlü arazilerin kaldığını belirtiliyor. Arsa fiyatlarının yüksek olduğu bölgeler genellikle Yazıbaşı, Çaybaşı, Çapak gibi ulaşım yollarına yakın bölgeler. İlçenin kavşak noktasında bulunması ve neredeyse her bölgenin ulaşım yollarına yakın olması talepleri arttıran bir başka unsur. İnternette yer alan bazı ilanlar ise tarlaların ne kadar değerlendiğinin göstergesi.

İZMİR-Torbalı arasında İZBAN seferlerinin başlaması ve bu seferlerin Selçuk-İzmir arasına kadar uzatılması ile İlçede bir çok şey değişti. Bu seferler ile birlikte İzmir ile Torbalı arasındaki mesafe kısalınca İzmir’deki yaşayan vatandaşlar için Torbalı çok daha cazip bir hale geldi. Buna bağlı olarak Sağlık tarafındaki arsa fiyatları neredeyse ikiye katladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.