SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki tarım arazileri yok oluyor!

Bu haber 22 Haziran 2022 - 2:48 'de eklendi.

Torbalı’da sayıları artan hobi bahçeleri ve ekim yapılan bölgelere yapılarak imar affından yararlandırılan yapılar tarım arazilerini tehdit ediyor.

TORBALI’DAKİ tarımsal üretim pek ili geride bırakıyor. Coğrafyası ve iklimiyle farklı sebze, meyvelerin yetiştirildiği İlçede tarımsal faaliyetler önemli bir geçim kaynağı olarak her yıl büyümeye devam ediyor. Ege bölgesinde domates, tane mısır ve pamuk üretiminde zirve olan ilçedeki üreticiler belirli kurumlardan hibe destekleri de alıyor. Tarım arazilerinin korumaya ve verimliliğin arttırılmasına yönelik atılımları sürdüğü ovada tarım arazilerinin parça bütünlüğünü inşaatlar tehdit etmeye başladı.

ŞEHRİN gürültü ve kalabalığından kurtulmak isteyenler son yıllarda merkeze uzak mahallelerden tarım arazisi satın alarak stres atmak amacıyla arazilerinde tarım yapmaya başladı. İzmir’in diğer pek çok ilçesinden gelen pek çok kişi Torbalı’da arazi alarak kendi dağ evlerini oluşturmaya başladı. Arazilerine ev yapanların dışında gelen talep doğrultusunda sayısı artan hobi bahçelerinde sayısı artmaya başladı.

TORBALININ verimli tarım arazileri de, hobi bahçesi tehlikesi ve şehirleşme ile karşı karşıya. 200 ile 500 metrekare arasında parsellere bölünen ve kurulan kooperatiflere üye olanlara, noter aracılığıyla hisse satışı yapılan tarım alanlarının üzerine inşa edilen yapılar, bölge sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.