SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki tarihi kerpiç evler yok oluyor

Bu haber 18 Temmuz 2022 - 23:41 'de eklendi.

Tarihi kerpiç evler yok olmaya devam ediyor. Kerpiç evlerin yerine ise yeni inşaatlaşmalar devam ediyor

TORBALI’DAKİ tarihi kerpiç evler yıkılmaya yüz tutmuş durumda. Bakımsızlıktan dolayı kerpiç evlerin dış yüzeyi dökülüyor. Yaklaşık 200 yıllık olan kerpiç evler, tarihe karışma noktasına eldi. Torbalı’da gelişen inşaatlaşma nedeniyle kerpiç evlerin artık yavaş yavaş tarihi bilgiler arasında yerini almaya başlaması devam ediyor.

YA­ZIN se­rin kı­şın sı­cak ol­du­ğu için da­ha sağlık­lı olan ker­piç ev­ler, za­ma­na ve do­ğa şart­la­rı­na da­ha faz­la di­re­ne­me­di. Sa­man ve ça­mur ka­rı­şı­mı har­cın taş­la­rı bir­bi­ri­ne ya­pış­tır­ma­sıy­la in­şa edi­len ev­ler, ah­şap iş­le­me­le­riy­le dö­ne­min mi­ma­ri­si­ne ışık tu­tu­yor. Ge­nel­lik­le iki kat­lı ola­rak in­şa edil­miş ya­pı­lar­dan ba­zı­la­rı, sa­hip­le­ri ya­şa­mı­nı yi­tir­dik­ten son­ra uzun yıl­lar­dır kul­la­nıl­mıyor.

BE­TON bi­na­la­rın in­san­la­rın öz­gür­lü­ğü­nü kı­sıt­la­dı­ğı­nı söy­le­yen va­tan­daş­lar, otur­duk­la­rı ev­le­rin özel­li­ği­nin hiç­bir be­to­nar­me bi­na­da bu­lun­ma­dı­ğı­nı söy­le­di. Ker­piç ev­le­rin da­ha sağ­lık­lı ol­duğu­nu di­le ge­ti­ren mahalle sakinleri, “Bi­zim ev­le­ri­miz ya­zın se­rin kı­şın ise sı­cak olur. Yaz kış kli­ma­ya bi­le ge­rek duy­ma­yız. Kom­şu­luk iliş­ki­le­ri­miz kay­bol­maz ve ol­mu­yor da. Yük­sek apart­man­lar­da kim­se kim­se­yi ta­nı­mı­yor. Ta­ri­hi ev­le­ri­mi­ze önem ve­re­lim” de­di

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.