SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki sosyal medya kullanıcıların mesaj atarak, hesapları ele geçiriyorlar

Bu haber 21 Şubat 2023 - 10:23 'de eklendi.

Dolandırıcılar geliştirdikleri yöntemlerle yurttaşları mağdur etmeye devam ediyor. Kolay yoldan para kazanmak için her yolu deneyen dolandırıcılar şimdi de sosyal medya hesaplarına dadandı. Torbalı’da pek çok sosyal medya kullanıcısına mesaj atarak hesaplarını ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar, ele geçirdikleri hesaplar ile başkaca insanları çeşitli yöntemlerle dolandırıyor

ÖZELLİKLE pandemiyle birlikte ciddi artış gösteren dolandırıcılık olaylarında kolay yoldan para kazanmak isteyen dolandırıcıların yöntemleri bitmek tükenmek bilmiyor. Yurttaşları çeşitli yöntemlerle mağdur etmeye devam eden dolandırıcılar şimdi de insanların sosyal medya hesaplarına dadandı. Torbalı’da pek çok sosyal medya kullanıcısına mesaj atarak hesaplarını ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar, ele geçirdikleri hesaplar ile başkaca insanları çeşitli yöntemlerle dolandırıyor. İlçe sakinlerinin sosyal medya hesaplarına mesaj atan dolandırıcılar, uyguladıkları yöntemlerle merak uyandırarak yurttaşların gönderdikleri linke tıklamalarını sağlıyor. Linke tıklayan kişilerin telefonda veya bilgisayarında kayıtlı olan hesap ve kredi kartı bilgilerine de ulaşan dolandırıcılar, yurttaşları bu şekilde de mağdur ediyor.

“BAĞLANTILARA TIKLARKEN ALAN ADI KISMINA DİKKAT EDİN”

ÖTE yandan dolandırıcıların insanları dolandırmak için benzerini kurduğu sikayetvar.com sitesi de konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Siteden yapılan açıklamada; “Geçtiğimiz dönemlerde telekomünikasyon şirketlerinin, bankaların ve hatta devlet kurumlarının resmi sitelerinin tasarım veya isimlerini kopyalayarak “phishing” yani oltalama yöntemiyle dolandırmak isteyen birçok sosyal medya hesabına şahit olmuştuk. Kişilerin sosyal medya hesaplarını, kişisel verilerini ve kredi kartı bilgilerini çalma amacıyla bu tip oltalama yöntemlerini kullanmaları yeni bir durum değil. Sosyal medya platformları üzerinden kullanıcılarımızdan gelen uyarılara göre dolandırıcıların hedefi bu sefer ne yazık ki, 2001’den bu yana müşteri memnuniyeti ve müşteri şikâyetleri alanında en köklü platformlardan biri olan Şikayetvar’ı kullanarak kötü niyetlerine alet etmek olmuş. Sitemizin logosu ve tasarımı ile kişi hakkında sahte şikâyet oluşturan dolandırıcılar Şikayetvar’ın adını kullanarak kişisel verileri çalma girişiminde bulunmaktadır. Bu gibi girişimlerle ilgili gerekli yasal işlemleri başlatmış olsak da, tüm kullanıcılarımızı şu konuda önemle uyarmak isteriz; Şikayetvar sadece “sikayetvar.com” alan adı üzerinde bulunmaktadır. Lütfen bu gibi durumlarda bağlantılara erişirken alan adı kısmına özellikle dikkat edin. Ayrıca bu gibi gördüğünüz vakaları platformumuz üzerinden bildirmeyi unutmayın” ifadelerini kullandı.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.