SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki şeftalide hasat başladı

Bu haber 18 Eylül 2023 - 15:14 'de eklendi.

Torbalı’da sıklıkla yetişen ve sevilerek tüketilen yaz meyvelerinden olan şeftalide hasat mevsimi başladı.

ŞEFTALİ yetiştiriciliği; uygun iklim, arazi, toprak yapısına göre ağırlıklı olarak ilçe merkezinde yapılmakta. Bölgenin iklim ve toprak yapısı şeftali üretimine uygun klimatik özellik taşıdığından bölgede yetiştirilen ürünler ihracat kalitesinde bulunuyor. Sabah erken saatlerde toplanan şeftaliler yapılan işlemlerin ardından tek kullanımlık kasalara sıralanıyor. Eylül ayının 5 ile 10 gibi başlayan şeftali hasadının eylül ayı sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

“SERT VE AROMASI ÇOK İYİ”

ÜRETİCİLERDEN Mevüt Erarslan, üretilen şeftalinin hangi aşamalardan geçtiğini, sabah erken saatlerde toplanan şeftalilerin yapılan işlemlerin ardından tek kullanımlık kasalara sıralandığı anlattı. Yapılan hasadın şeftalinin türüne göre değiştiğinden ve ayrıca ürünün özelliklerinden anlatan Erarslan, “Şuan bahçede bulunan ürünün cinsi Plus Plus, yol ve raf ömrü en yüksek ürünlerden biri. Sert ve aroması çok iyi. Bu şekilde depoda 45 gün kalabiliyor. Buradan toplanan şeftaliler başta AB ülkeleri olmak üzere Romanya, Ukrayna, Rusya, Belarus, KKTC, Dubai, S.Arabistan ve Katar’a ihraç edilmektedir” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.