SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki Romanya Göçmenleri istişareler için bir araya geldi

Bu haber 15 Şubat 2024 - 23:29 'de eklendi.

Geçtiğimiz günlerde kurulan Torbalı Romanya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği önceki gün Beyaz Kafe’de bir araya gelerek güncel konuları değerlendirdi.

GELECEKTE yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapan üyeler; sosyal faaliyetler, Romanya’da kardeş kent projesi, öğrenci değişim programları, sportif ve kültürel faaliyetlere önem verileceği belirtildi.

‘KADER BİRLİKTELİĞİNİ BUGÜN BİR ARAYA GELEREK DEVAM ETTİRMEK İSTEMEKTEYİZ’

DERNEK Başkanı Cumhur Eren, “Atalarımızın 1936 yılında başlayan ana vatana göç etme süreçlerinden günümüze tam 88 yıllık bir zaman dilimi geçmiştir. Tabi ki bu göçler öyle kolay olmamış, her göçün içinde bir hikaye ve her hikayenin içinde de bir dram yaşanmıştır. Bizlerde onların başlatmış olduğu kader birlikteliğini bugün bir araya gelerek devam ettirmek istemekteyiz.  Bu vesileyle bu dünyadan göç etmiş atalarımızı da rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.

GÜNCEL KONULARI DA KONUŞTULAR

ÖNCEKİ gün Beyaz Kafe’de düzenlenen organizasyona çok sayıda üye katılırken, karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Vatandaşlık haklarının kazanılmasında izlenecek yollar hakkında görüş birliği de yapan üyeler, güncel konular hakkında da görüştüler.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.