SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki okullarda aktif vaka yok!

Bu haber 20 Eylül 2021 - 22:01 'de eklendi.

Okullarda tüm kademelerin yüz yüze eğitime açılmasıyla oluşan vaka sayıları spekülatif haberlerin çıkmasına neden oldu.

OKULLARDA çıkan vakaların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği birimine iletildiği, tüm vaka seyrinin İlçe sağlık müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı tarafından anlık olarak izlendiği belirtildi.

ÖNCEKİ gün özel okul ve kurumlara vaka algoritması sunumu gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim İş Sağlığı uzmanı Selin Kızıltuğ, Torbalı ilçesinde okullarda görülen vaka sayılarının öngörülen sayının çok altında, yine il ortalamasının da oldukça altında olduğunu ifade etti.

KENDİLERİNE iletilen vaka bilgisini anlık olarak sisteme girdiklerini ve pozitif vaka görülen öğrenci, öğretmen veya eğitim çalışanlarının derhal uzaklaştırıldığını ifade eden Kızıltuğ, vaka sayılarını açıklama yetkilerinin bulunmadığını belirtti. Vaka sayısını sadece Sağlık Bakanlığı’nın açıklama yetkisi olduğunu belirten Kızıltuğ, sürekli vaka sayısı açıklamanın öğrenci ve velilerimizde paniğe ve tedirginliğe yol açacağını, bunun da kimseye bir yararı olmayacağını vurguladı.

KIZILTUĞ, “Bakanlığımızca uygulanan vaka algoritması konusunda tüm eğitim yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz gerekli eğitimi aldılar. Vaka algoritması okullarımızda uygulandığı için size gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki okullarımızda vaka sayısı sıfırdır. Okullarımızda vaka yoktur. Dışarıdan gelen vakalar da algoritma uygulaması sayesinde derhal bertaraf edilmektedir. Süreç bu şekilde devam ettirildiği sürece salgınla birlikte yaşamanın mümkün olduğunu, öğrencilerimizin yüz yüze eğitime devam edebileceklerini söyleyebilirim” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.