SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki ‘nar hasadı’ hızlı başladı

Bu haber 16 Ekim 2021 - 22:35 'de eklendi.

Verimli toprakları ile Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden birisi olan Torbalı’da nar hasadı başladı. Bakım çalışmaları yapılan nar bahçeleri, yaklaşık on günden bu yana hasat ediliyor.

VERİMLİ toprakları ile Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden birisi olan Torbalı’da nar hasadı başladı. Bakım çalışmaları yapılan nar bahçeleri, yaklaşık on günden bu yana hasat ediliyor. İlçede özellikle Ayrancılar, Pancar, Ahmetli, Pamukyazı bölgelerinde yetiştirilen şeftali, kayısı gibi ürünler meyve suyu fabrikaları tarafından alınıyor.

SON yıllarda üretimi giderek ekim alanı artan nar ürünü de, ihracatçı firmaların gözbebeği olmuş durumda. Tarla ürünlerinin yaygın olduğu gibi bahçe ürünlerinin ekiminde de artış olduğu belirtiliyor. Subaşı bölgesinde yetiştirilen nar ürünü şu günlerde toplanmaya başladı. Şifa deposu olarak bilinen bu ürünün fiyatı ise üreticileri memnun etti.

TORBALI’DA, armut, nar, kayısı, kiraz gibi birçok bahçe ürünü, ilçedeki çiftçiler tarafından yoğun bir şekilde üretiliyor. Ağırlıklı olarak dağ mahalleleri, Subaşı ve Ayrancılar bölgesinde üretilen meyveler, İzmir hali başta olmak üzere, Bursa, Ankara ve daha birçok ilin sebze hallerine gönderiliyor. Bu ürünlerin içerisinden ağırlıklı olarak şeftali, kiraz, kaysı, nar ve erik ürünleri üretim fazlalığıyla başı çekiyor. Tarım yetkilileri, meyve üretiminin ilçede her geçen gün arttığı, bahçe yetiştiriciliğinin çiftçiler tarafından önemsendiğini belirttiler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.