SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki mezarlık sorunu büyüyor

Bu haber 19 Kasım 2021 - 0:45 'de eklendi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da baş gösteren mezarlıklardaki yer sorunu, iyice ayyuka çıktı. Önce Özbey Mezarlığı, şimdi de Arslanlar Mezarlığı doldu. Gözler Pamukyazı’da kurulan yeni mezarlıkta.

BİNDE 43,7’lik nüfus artış hızı ile İzmir’in 30 ilçesi arasında 4’üncü olan ve Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminin sonuçlarına göre İzmir’in ilçeleri arasında en fazla nüfus artışının yaşandığı ilçeler sıralamasında da ikinci sırada yer alan Torbalı’da, mezarlıklarda deyim yerindeyse yer kalmadı.

NÜFUS hızıyla kısa sürede gelişen ilçede artan ölüm oranları dolayısıyla yer sorununun yeniden baş gösterdiği ilçede ölüler üst üste gömülürken, 7 yılı aşkın süredir kronik sorun olarak görülen ve geçen yıl çözüme kavuşturulması için Pamukyazı’ya inşa edilen çift katlı mezarlık inşası sonunda tamamlandı.

81 İLİN tamamından da göç alan Torbalı’da 3 yılda bir kabristanlıkta yer kalmaması dolayısıyla 2013 yılında Özbey’e, oranında kısa sürede dolmasıyla birlikte 2 yıl önce Arslanlar’a inşa edilen mezarlıkta da doluluk oranına ulaşıldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.