SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki kadın sürücü sayısı artıyor

Bu haber 16 Nisan 2023 - 6:14 'de eklendi.

20 yıl öncesine kadar trafikte bir elin parmakları ile sayılacak kadar az olan kadın sürücü sayısı şimdi erkeklerle yarışır düzeyde. Torbalı trafiğinde de kadın sürücü artışı hissediliyor.

TORBALI trafiğinde kadın sürücü artışı dikkat çekmeye başladı. Trafikteki 23 milyon sürücünün 5 milyona yakınını kadın sürücüler oluşturuyor. Torbalı’da her beş kişiden biri kadın sürücü.

KADINLARIN toplumsal hayattaki etkinliğinin göstergelerinden biri olarak değerlendirilebilen kadın sürücü sayısının illerin nüfus oranlarına göre dağılımı da istatistik olarak kayıt altına alınıyor. Sürücü belgesi bulunan kadın en fazla Ankara’da bulunurken, bu ili İzmir ve İstanbul takip ediyor.

ŞANLIURFA, Ağrı ve Şırnak ise en az kadın sürücünün bulunduğu iller arasında ilk üç sırada yer alıyor. İstatistiklere göre erkeklerin en çok B ve E sınıfı, kadınların ise B sınıfı sürücü belgesine sahip olabilmek için sürücü kurslarına başvurması dikkat çekiyor.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.