SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki iki mahallede, yabancılara ikametgah verilmeyecek

Bu haber 02 Temmuz 2022 - 3:59 'de eklendi.

İçişleri Bakanlığı internet sitesi üzerinden Türkiye geneli yabancı uyruklu vatandaşlara kapatılan mahalleleri yayınladı. Yayınlanan mahalleler arasında Torbalı’da yabancı uyruklu nüfusunun yoğun olduğu iki mahalle de yer aldı

YAPILAN duyuruda Türkiye geneli yabancılara kapatılan mahallelere yer verildi. Söz konusu uygulama bugünden itibaren geçerli olacak.

ÖTE yandan Bakanlığın açıkladığı mahalleler arasında Torbalı’da bulunan Karşıyaka ve Subaşı  19 Mayıs Mahalleleri de yer alıyor. Yabancı uyruklu nüfusun fazla olmasından yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında Karşıyaka ve Subaşı 19 Mayıs Mahallelerine yabancı uyruklu vatandaşların ikametgahı alınmayacak.

BAKANLIK’TAN yapılan açıklamada “Ülkemizde çeşitli bölgelerdeki yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak Bakanlığımızca daha önce belirli illerimizdeki 781 mahalle yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamındaki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatılmıştır. 1 Temmuz 2022 itibariyle kapalı mahalle sayısı 1169’a çıkarılmış olup kapalı mahalleler ekte yer almaktadır” ifadelerine yer verildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.