SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki ‘Halk Ekmek’ler büyük ilgi görüyor

Bu haber 23 Ağustos 2023 - 8:56 'de eklendi.

Piyasaya göre daha ucuz, yüksek gramajlı ve sağlıklı ekmekler, İzmir genelinde sayıları 84’e ulaşan Halk Ekmek büfesinden halka sunuluyor. Torbalı’da ise 3 tane halk ekmek bayisi bulunuyor. İlk olarak Ayrancılar’a açılan halk ekmek satış noktası, daha sonra Torbalı Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nde açılmıştı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza Gıda Turizm A.Ş.’ye bağlı Halk Ekmek Fabrikası hijyenik koşullarda sağlıklı ve ucuz ekmek üretmeye devam ediyor. Çiğli’de faaliyet gösteren Halk Ekmek Fabrikası, Türkiye’nin zorlu ekonomik kriz döneminde günde 120 bin ekmeğin yurttaşların sofralarında yer alması için ekmek üretimi yapıyor. Artan girdi maliyetlerine karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek büfelerinde 210 gram beyaz ve kepekli ekmeği 5 TL’den, 450 gramlık tam buğdaylı ve çavdarlı ekmeği 12 TL’den, 450 gramlık glütensiz ekmekleri 20 TL’den, 90 gramlık 5’erli paketli hamburger ekmeğini 20 TL’den satışa sunuyor.

SAATTE 10 BİN EKMEK

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, her gün saatte 10 bin ekmek hazırlayan Halk Ekmek Fabrikası’nın, 84 büfesiyle İzmir’e hizmet ettiğini belirterek  “Hedefimiz hem cebimize hem sağlığımıza en uygun gıdayı vatandaşlarımızla buluşturmak. Bu yüzden tamamen katkısız ürün yelpazesi ve maliyetin altında satış fiyatlarıyla İzmirlinin yanındayız” dedi.

PİYASAYA GÖRE DÜŞÜK FİYAT YÜKSEK GRAMAJ

TESİS hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Satış ve Sevkiyat Koordinatörü Gülşah Canpolat, “Tesisimizde sadece dozajlama sistemiyle çalışılıyor. Yani hiçbir personelin elinin değmesi veya hamur yoğurması gibi bir durum söz konusu değil. Dozajlamayla un, tuz, su, maya dışında herhangi bir katkı maddesi olmadan miksere alınan bu malzemeler yoğurularak kesilmeye başlanıyor ve el değmeden tüketiciye ulaştırılıyor. Biz katkısız ekmek üretiyoruz. Bu çok önemli bir şey. Dolayısıyla vatandaşlarımızın İzmir’de yiyebilecekleri en sağlıklı, en ucuz ekmek diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.