SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki güneş tarlasında elektrik üretiliyor!

Bu haber 17 Eylül 2022 - 23:28 'de eklendi.

Göllüce ile Bülbüldere mahalleleri arasında 240 dönüm alan üzerine inşa edilen güneş tarlası, elektrik üretiyor. 48 bin panelin bulunduğu santralde üretilen elektrik ana akıma transfer edilerek depolama merkezine aktarılıyor

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yerli kaynaklara yönelmeliyiz’ açıklamaları, Torbalı’da da karşılığını buldu. Ülke genelinde son yıllarda yerli kaynaklara iyiden iyiye ağırlık verilirken, bu halkaya Torbalı’da eklendi.  İven İnşaat ve Sepiciler, Torbalı’nın Göllüce ile Bülbüldere mahalleleri arasında bulunan dağlık alana 50 bin panelli güneş tarlası kurdu. Küçük menderes havzasının en büyük enerji üretimine sahip olma özelliğini taşıyan tesis, 240 dekar alan üzerine inşa edildi.

TESİSTE hem doğu batı yönünde hem de güney yönünde üretim panelleri bulunuyor. Böylece günün her saatinde ve güneş ışınlarının her düşme açısından yararlanarak elektrik üretiminin devam etmesi sağlanıyor.13,5 Milyona mal olan güneş enerjisi santralinin ürettiği elektrik, yaklaşık 4 bin konutun günlük tüketimini karşılıyor. Santralde üretilen elektrik, elektrik dağıtım şirketi sayesinde bölgedeki konut, işyeri ya da sanayi kuruluşlarına iletiliyor.

TAM kapasite çalışması durumunda saatte 12 megavata kadar enerji üretimi yapan tesiste 12 adet bin 250 kilovatlık trafo bulunuyor. 30 büyük fabrikanın enerji ihtiyacına eş değer bir üretim yapan 50 bin panel, elde edilen enerjiyi bu 12 ayrı trafoya taşıyor. Yaklaşık 4 ay önce faaliyet göstermeye başlayan ve 2’de aktarma merkezinin bulunduğu tesiste sağlanan enerji, aktarma merkezleri aracılığıyla yer altından yüksek gerilim hatlarıyla bağlantının yapıldığı 9 kilometre ötede bulunan Subaşı mevkiinde GDZ Elektrik’in enerji depolama köşkünde biriktiriliyor

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.