SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki doğal eczane…

Bu haber 26 Mart 2022 - 1:51 'de eklendi.

Soğuk algınlığını ilaçlarla değil de bitkilerle geçirmek isteyenlerin ise adresi aktarlar oluyor.

VATANDAŞLAR en çok ıhlamur, kuşburnu, adaçayı ve zencefile yöneliyor. Aktarlar, aralık, ocak, şubat aylarında bitkisel ürünlerin rağbet gördüğünü söylüyor. Aktarlar genellikle doğal karışımlarla vücut dirençlerini arttırmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor.

BİTKİSEL karışımların satışının yapıldığı aktarlardan ilaç kullanmak istemeyenler de tedavi mahiyetinde karışımlar alıyor. Ülkemizdeki endemik bitki türleri sayesinde dünya genelinde önemli sıralarda yer alan atarlardaki ürün çeşitliliğinde herkesin sıkıntısına göre bir karşım bulmak mümkün.

ALTERNATİF tedavi karışımlarının yer aldığı aktarlar ilaç fiyatlarına zam yapılmasıyla tekrar gündeme geldi. İlçedeki en eski aktar olan Tahmisçioğulları’nın işletmecisi Zeki Mert Tunaydın, aktarların revaçta olduğuna dikkat çekerek, “Aktarlarda her zaman genel bir yoğunluk var. Fakat ilaçlara zam geldi, ilaç yerine aktardan bir şeyler alalım gibi sağlıksız bir durum yaşanmasını beklemiyoruz.

VATANDAŞLAR doktorlarının verdiği ilaçları alsınlar. Aktarlarda genellikle satılan ürünler belli. İlaç zammı geldi diye aktarlara gelen kimse yok” şeklinde açıklama yaparak durumu özetledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.