SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki doğal eczane

Bu haber 12 Aralık 2022 - 0:05 'de eklendi.

Kış mevsiminde en sık görülen hastalık soğuk algınlığı. Soğuk algınlığını ilaçlarla değil de bitkilerle geçirmek isteyenlerin ise adresi aktarlar oluyor. Vatandaşlar en çok ıhlamur, kuşburnu, adaçayı ve zencefile yöneliyor.

AKTARLAR genellikle doğal karışımlarla vücut dirençlerini arttırmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Bitkisel karışımların satışının yapıldığı aktarlardan ilaç kullanmak istemeyenler de tedavi mahiyetinde karışımlar alıyor. Ülkemizdeki endemik bitki türleri sayesinde dünya genelinde önemli sıralarda yer alan atarlardaki ürün çeşitliliğinde herkesin sıkıntısına göre bir karşım bulmak mümkün. Alternatif tedavi karışımlarının yer aldığı aktarlar ilaç fiyatlarına zam yapılmasıyla tekrar gündeme geldi.

TORBALI’DAKİ en eski aktar olan Tahmisçioğulları’nın son temsilcisi Zeki Mert Tunay, kış aylarında aktarların revaçta olduğuna dikkat çekerek, “Aktarlarda satılanlar tamamen doğal ve kimyasal karışım içermeyen bitkilerden oluşuyor. İnsanlar hasta olmadan önce bu tür karışımları kullanarak vücutlarının dirençlerini arttırıyor. Bazı durumlarda ise çok fazla ilaç kullanan hastalara doktor tavsiyesi ile belli karışımlar öneriliyor. Onun için gelen hastalar da oluyor. Aktarda temelde en çok rağbet görenler, diz ağrılarına iyi gelen bamya tohumu, zayıflama çayları ve bel fıtığı ağrılarının giderilmesinde kullanılan ilaçlar başı çekiyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.