SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki dikime hazır fideleri yerinde incelediler

Bu haber 24 Ekim 2021 - 22:23 'de eklendi.

Torbalı İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki denetimlerine ara vermeden devam ediyorlar.

EKİPLER bugün de fide üretim merkezlerini ziyaret ederek dikime hazırlanan sebze fidelerini incelediler. İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Dikime hazırlanan sebze fidelerinin bitki pasaportu kapsamında hastalık ve zararlı kontrolleri teknik personelimiz tarafından sürdürülüyor” ifadelerine yer verildi.

BİTKİ PASAPORTU NEDİR?

BİTKİ pasaportu, bitki sağlığı ile ilgili 12/1/2011 tarihli ve 27813 sayılı Resmî Gazete´de yayımlanan Bitki Pasaportu Sistemi ve Operatörlerin Kayıt Altına Alınması Hakkında Yönetmelikte belirlenen bitki sağlığı standartlarının ve özel şartların karşılandığını gösteren, çeşitli bitki ve bitkisel ürünler için standart hale getirilmiş, Bakanlıkça belirlenen usullere uygun olarak hazırlanan ve Bakanlık veya Bakanlıkça yetkilendirilenler tarafından düzenlenen resmî etiketi veya belirli ürünler için Bakanlıkça kabul edilen etiket dışındaki işareti ifade eder. Bitki Pasaportu Sistemi Ve Operatörlerin Kayıt Altına Alınması Hakkında Yönetmeliğin amacı; zararlı organizma taşıyıcısı olabilecek bitki, bitkisel ürün ve diğer maddeler ile bunları üreten, ithalatını ve ticaretini yapan ve depolayanları kayıt altına almak, bu materyallerin hareketlerini izlemek, herhangi bir zararlı organizmaya rastlanması durumunda kaynağı bulunarak gerekli tedbirleri almaktır.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.