SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki ‘dayıbaşılar’ dernek kurdu

Bu haber 26 Mayıs 2022 - 1:27 'de eklendi.

Torbalı’daki dayıbaşılar, İzmir Şanlıurfa Federasyonu bünyesinde bir araya gelerek dernek kurdular. Önceki gün kurulan derneğin başkanlığına Ahmet Tüysüz seçildi

TORBALI’DAKİ sivil toplum örgütlerine bir yenisi daha eklendi. İlçede hiçbir temsilcisi olmayan dayıbaşıları birçok mağduriyet yaşıyorlardı. Özellikle yevmiye belirleme süreçlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle hem dayıbaşıları, hem de işçiler büyük mağduriyetler yaşıyorlardı. İşçi ve işveren arasında köprü oluşturmak için bir araya gelen Torbalı’daki dayıbaşıları dernek kurma kararı aldılar. Kurulan dernek, hem işçilerin, hem de işverenlerin haklarını koruyacak.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

KURULAN derneğin Türkiye’de ilk olduğunu belirten dernek yönetimi, görev dağılımı da yaptı. Dernek Başkanlığı’na Ahmet Tüysüz seçilirken, Başkan Yardımcılığı görevine Fevzi Kırmızıtepe ve Songül Akyıl, Genel Sekreterliğe de Kerim Koyuncu getirildi. Derneğin yönetim kuruluna ayrıca Mehmet Yıldırım, Atilla Öcel ve Osman Kömürcü seçildi. Önceki gün ilk toplantısını gerçekleştiren derneğin toplantısına İzmir Şanlıurfa Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.