SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

TORBALI’DAKİ ÇİFTLİKLERDE, GÜNDE 50 BİN TAVUK ÜRETİYORUZ

Bu haber 25 Şubat 2024 - 12:58 'de eklendi.

TÜRKİYE’DEKİ tüm önemli tavuk ve yumurta üretim firmalarının fabrikalarının bulunduğu Torbalı’da üretim rekorları kırılıyor.

TORBALI’DA günde yaklaşık olarak 50 bin tavuk üretiliyor. Bu rakam, ülkenin tavuk eti tüketiminin büyük bir kısmının karşılanmasını sağlıyor. Çevredeki pek çok il ve ilçeye tavuk satışı, Torbalı’dan yapılıyor. İlçede ki tavuk üretim çiftliklerinin sayısı her geçen gün artarken, bu üretimin daha da artması bekleniyor.

TORBALI, sanayi ve tarımdaki başarısı kadar hayvancılık faaliyetleriyle de ülke ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli rol oynarken ödediği vergilerle de kalkınmaya katkı sağlıyor.

TAVUK çiftliklerinde yumurtadan çıkan tavukların büyütülüp büyük firmalara teslim edilmesi için 45 günlük süre gerekiyor. İlçedeki çiftliklerde yetiştirilerek 45 günde bir beyaz et firmalarına teslim edilen tavukların sayısı toplam yaklaşık olarak 3 milyonu buluyor.

TAVUK çiftlikleri ayrıca teknolojik donanımlarıyla da göz dolduruyor. Yaz kış ayrı ayrı klimaları bulunan çiftliklerde tavuklar yüksek miktarda protein bulunan yemleri tüketiyor. Birçok tesiste ise son zamanlarda hindi üretimi gerçekleşiyor. Tavuğa nazaran sayısı daha az olan hindilerin bakımı daha doğal ortamlarda gerçekleşiyor. Önümüzdeki yıllardan itibaren üretimi daha da artacak olan hindi için önemli firmaların tesis kurmaya hazırlandığı öğrenildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.