SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki boş arazilerde çöp sıkıntısı had safhada…

Bu haber 12 Şubat 2021 - 9:19 'de eklendi.

Fabrikaların olduğu sanayi mahallerindeki bol arazilerdeki çöp sıkıntısı bitmiyor. Boş arazilere bırakılan çöpler dolayı yolda daralmalar oluşurken çöplerden kaynaklanan sıkıntılar çevre kirliliğine yol açıyor

SAYILARI artan sanayi kuruluşları nedeniyle Torbalı ekonomik anlamda kalkınarak büyümeye devam ediyor. Artan ekonomik yatırımlara paralel olarak İlçenin sosyokültürel yapısında ve nüfus artış hızında değişmeler yaşanıyor. Yaşanan bütün gelişmelere karşı nüfus ve sanayi işletmelerindeki artış çevre kirliliği tetiklemeye devam ediyor. İlçede özellikle sanayi işletmelerinin olduğu mahallelerdeki boş arazi ve yol kenarlarında çöpler atılıyor. Bilinçsizce atılan çöplerden dolayı araziler çöp yığınlarıyla dolarken yol kenarına dökülen çöplerde yolu tek şeride düşürmüş durumda.

BOŞ arazi ve yollara atılan çöpler kim tarafından bırakıldığı ise bilinmiyor. Bırakılan çöpler, evsel atıklar veya fabrika çöplerinden oluşuyor. Ekosistemde yer alan bütün canlıları olumsuz etkileyerek çevre kirliliğine neden olan çöpler pek çok olası tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Torbalı’nın neredeyse her yerinde görmeye alışık olduğumuz çöp yığınlarından dolayı yolların bazı noktalarından araçlar güçlükle geçiyor.

ÇİFT şerit olan yolların bir kısmının tek şeride düşüren atıklar sebebiyle araç sürücüleri zor anlar yaşıyor. Öte yandan yaz mevsiminin gelmesiyle beraber atıklar olası büyük yangınlara davetiye çıkartıyor. Yaşadığı mahallede çöplerden dolayı koku başta olmak üzere pek çok sıkıntı yaşayan vatandaşlar her fırsatta sıkıntılarını dile getirirken, Torbalı genelinde bu sıkıntının başka sorunlara yol açmaması için acil çözüm bekleniyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.