SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki atlar, mikroçip ile kayıt altına alınıyor

Bu haber 04 Haziran 2023 - 23:40 'de eklendi.

Atların boyunlarına uygulanacak mikroçiple kayıt altına alınarak takip edilmesi ile ilgili yönetmelik hükümleri yapılan kimliklendirme çalışmaları devam ediyor.

TEK tırnaklıların kayıt altına alınması, hareketlerinin izlenmesi, hastalıklarının etkin kontrolünün sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalarla ilgili bilgileri almak için Torbalı İlç Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimlerince, atlarda mikroçip kimliklendirme çalışmalarına devam ediliyor

YAPILAN açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘Tek tırnaklı hayvanların kayıt altına alınması uygulaması Avrupa Birliği müktesebatına uyum çerçevesinde bu hayvanların hareketlerinin ve hastalıklarının daha etkin olarak izlenebilmesi amacıyla ortaya çıktı. İlgili Yönetmelik, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla uygulanmaya başladı. Yönetmelik, her yaş grubunda bulunan tek tırnaklıların bireysel olarak tanımlanmasını, tanımlamada kullanılacak yöntemi, malzeme tipi ve özelliklerini, numaralama sistemine dair teknik özellikleri, tanımlanan hayvanlarla bulundukları işletmelerin ve hayvan sahiplerinin kayıt altına alınmasını, bilgisayar destekli veri tabanının kurulması ve işletilmesini, tanımlanan hayvanlar ve bulundukları işletmelerle ilgili bilgi ve verilerin değişimini, sistemdeki tek tırnaklıların hareketlerinin takip ve kontrollerinin sağlanmasını, tanımlanan hayvanlar ve işletmelerin kontrol ve denetimlerini kapsamaktadır’ denildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.