SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki ALFA İnşaat kaliteyi sağlamlıkla buluşturuyor

Bu haber 19 Kasım 2020 - 8:27 'de eklendi.

İzmir’de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki depremin ardından bir kez daha deprem değil bina öldürür gerçeği ile yüzleştik. Torbalı halkı da ev alırken önce depreme dayanıklı olup olmadığını soruyor

Torbalı halkının ev alırken eskiden binanın konumuna, dairenin büyüklüğüne dikkat ettiğini ancak depremden sonra ise bu alışkanlıklarının değiştiğini, artık ilk sırada depreme karşı dayanıklılığın olduğunu belirten ALFA İnşaat Firma Yetkilisi Musa Birtane, “İzmir’de gerçekleşen ve birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem sonrası, hepimizin bildiği depremin değil binanın öldürdüğü gerçeği ile bir kez daha yüzleştik. Eskiden vatandaşlarımız ev alırken binanın bulunduğu mahalleyi, alacakları dairenin metrekaresini, güneş görüp görmediğini sorarlardı, şimdi ise ilk önce sağlam olmasına dikkat ediyorlar” dedi.

İNŞAATIN HER AŞAMASINI KAYDEDİYORLAR

Yatırım amaçlı konut alımlarında dairenin konumunun önem kazandığını belirten Birtane, “Yatırım amaçlı konut alan vatandaşlar elbette binanın konumuna dikkat ediyorlar, ama oturmak için konut alanların ilk tercihi sağlamlık oluyor. Bizde ALFA İnşaat olarak inşa ettiğimiz tüm binalarımızın inşaat süreçlerini fotoğraflayıp, müşterilerimize sunuyoruz. Böylelikle inşaatın dışardan görünmeyen kısımlarını görmüş oluyorlar. İnşaatın temeli nasıl kazılmış, kolonlarında ve kirişlerinde ne kadar demir kullanılmış, betonun kalitesi nasıl, vatandaşlarımız görüp gönül rahatlığı ile evlerinde oturuyorlar” dedi.

KALİTEYİ SAĞLAMLIKLA BULUŞTURUYORLAR

Müteahhit firmaların vebal almamak için kaliteli malzeme kullanması gerektiğini belirten ALFA İnşaat Firma Yetkilisi Musa Birtane, “Biz ALFA inşaat olarak konut projelerimizi kendimiz oturacak şekilde yapıyoruz. İnşaatlarımızın her aşamasında kaliteli ve sağlam yapı malzemeleri kullanıyoruz. İnşaat yaparken Torbalı’nın deprem bölgesinde olduğunu göz önünde bulundurarak, ona göre malzeme kullanıyoruz” dedi.

DEPREME DAYANIKLI YAPILAR İNŞA EDİYORLAR

Torbalı’nın deprem bölgesinde olduğunu belirten Birtane, “İlçemiz maalesef fay hatları üzerinde bulunuyor ve bu bölgede 6.5-7 arası depremlerin gerçekleşmesi son derece doğal. Bizler de inşaat yaparken bu gerçekleri göz önünde bulundurup, bu depremlere dayanacak şekilde yapılar inşa ediyoruz. Konut projelerimizde sağlamlığa büyük önem veriyoruz. İki kat temel atıp, suya ve depreme karşı izolasyon malzemeleri ile tedbirlerimizi alıyoruz. Oturduğumuz ev sağlamsa depremden korkmaya gerek yok” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.