SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’daki 35 okulda 2.883 öğrenci LGS’ye girecek

Bu haber 01 Haziran 2021 - 13:22 'de eklendi.

2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı LGS sınavı 6 Haziran Pazar günü yapılacak. Torbalı İlçesinde 30 resmi, 5 özel olmak üzere toplam 35 okulda 2883 öğrenci liseye geçiş sınavına girecek.

GEÇEN hafta Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul ve lise müdürleriyle yapılan toplantıda 8. sınıf öğrencilerine yönelik sınav ve tercih döneminde uygulanacak danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini kapsayan programın tanıtımı yapılmıştı.

6 HAZİRAN Pazar günü yapılacak sınavla ilgili olarak Şube Müdürleri, İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları ve özel büro yetkilileriyle bir toplantı düzenleyen Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, toplam 35 okulda sağlık, güvenlik ve organizasyon bakımından sınavın en iyi şekilde uygulanması için talimat verdi.

KURUMLAR ARASI TAM KOORDİNASYON

8.SINIFTAN mezun olacak 2883 öğrencinin gireceği LGS sınavı için hazırlanan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınavda görev yapacak saha görevlileri, bina sorumluları, salon başkanları, gözetmen, güvenlik ve hizmetli personelin görevlendirilme işlemleri tamamlanmak üzere. Sınav güvenliğinin en iyi şekilde alınması için İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordinasyon yürütülüyor.

SINAV uygulanacak okullar ile sınavda görevli olacak okul müdürleri ile bir toplantı düzenlenerek okullarda sınav hazırlıklarının tamamlanacağını ifade eden Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “bu yıl 8.sınıftan mezun olacak 2883 öğrencimizin liseye geçiş sınavında kendilerini rahat ve güvenli hissetmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek küresel salgın tedbirleri gerekse sınav bölgelerinin güvenliği bakımından tüm önlemler alınıyor. Sınavda görev yapacak olan eğitim yöneticilerimize, öğretmenlerimize, güvenlik ve hizmetli personelimize yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütüyoruz. Torbalı ilçesinde tüm öğrencilerimizin sınav sürecini en iyi şekilde tamamlamaları için gereken her şey yapılmaktadır. Sınav sonrası tercih döneminde de danışmanlık ve rehberlik faaliyetlerimizi en iyi şekilde sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.