SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da zirai atıklar tehlike saçıyor!

Bu haber 30 Ocak 2023 - 17:14 'de eklendi.

Yerli sebze ve meyvelerin tezgâha çıkmasıyla birlikte ilçe halkı organik ürünlere yönelirken, ovada yetiştirilen ürünler de, yoğun rağbet görüyor. Kış hazırlıklarının hız kazandığı ovada hastalık ve zararlı böceklere karşı kullanılan zirai ilaçların boş paketlerini başı boş bırakması, insan sağlığını da doğrudan etkiliyor.

TORBALI genelinde sera ürünlerinin tüketiminin oldukça azaldığını ve vatandaşın organik ürünlere yöneldiğini ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Torbalı İlçe Müdürlüğü yetkilileri, çiftçinin tüm uyarılara rağmen bilinçsiz bir şekilde ilaç kullandığını söyledi. Özellikle de Torbalı’da zeytin üretiminin çok fazla olduğunu ve yaz dönemlerinde zeytin ağaçlarına atılan koruma ilaçlarının sebzeye de atıldığını belirten yetkililer, zirai ilaçların sebzeye atılması durumunda sebzelerin 21 gün tüketilmemesi gerektiğini bildirdi. Kullanılan ziraî ilaçların ambalajlarının tarım alanları ve su kaynaklarının etrafına gelişigüzel atıldığını belirterek, doğanın kirletilmemesi yönünde uyarılarda bulunan Erdoğan, tarım alanları ve su kaynaklarında yapılan saha incelemelerinde hoş olmayan manzaralarla karşılaştıklarını belirtti.

YETKİLİLER, “Boş ilaç ambalajları usulüne uygun olarak imha edilmeli. İlaç ambalajlarının rastgele yakılması, cam ve plastik şişelerin tarla, bahçe ya da su kaynaklarının etrafında bırakılması, istenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabilir. Özbey, Yeniköy, Ahmetli, Sağlık, Subaşı, Atalan, Naime, Kaplancık, Karakuyu, Tulum ve Türkmenköy gibi onlarca bölgedeki toplantılarımızda hep bu hususları ele aldık. Kısacası her toplantımızda temel gündemlerimiz arasında bu konuda yer aldı. Çiftçilerimizin biraz daha dikkatli olması lazım” ifadesinde bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.