SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da zeytin hasadı başladı

Bu haber 02 Kasım 2018 - 15:41 'de eklendi.

Torbalı ilçesinde zeytin hasadına, ilçe protokolünün de katılımıyla dualarla başlandı.Yaklaşık 1 milyon 700 bin zeytin ağacının bulunduğu Torbalı’da, zeytin hasadı etkinliği düzenlendi. Torbalı Kaymakamlığı tarafından Dirmil Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe; Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hakan Karakaya, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürü Mustafa Gücük, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Balci, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Oğuz Kesen ile kurum amirleri katıldı. Protokol üyeleri, ellerine zeytin silkme makinesi alarak hasat gerçekleştirdi.

Kaymakam Otcu, “Torbalı’da üretilen zeytinlerin yüzde 20’si sofralık, yüzde 80’i ise yağlık olarak üretiliyor. Tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyoruz. Bu yılki hasadın bol olmasını ve çiftçimiz mutlu olmasını da temenni ediyoruz. Vatandaşlarımıza sağlık açısından zeytin ve zeytinyağı tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Ayrıca 11 Kasım Pazar günü Saipler Mahallesi’nde düzenlenecek zeytin festivaline herkesi bekleriz” dedi. Kaymakam Otcu, zeytin hırsızlıklarına da dikkat çekerek emek hırsızlarına geçit vermeyeceklerini, bu konuda jandarma ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.Başkan Görmez ise, “Zeytin Torbalı’nın en önemli ürünlerinden biri. Çok büyük bir alanda hasadı yapılıyor. Bereketli olsun, emekler boşa gitmesin inşallah” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.