SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da zam tufanı… Saç – sakal tıraşı ve yıkama 300 TL’ye dayandı!

Bu haber 03 Ocak 2024 - 23:49 'de eklendi.

İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin, “Kuru saç kesim birinci sınıfta 300 TL, ikinci sınıfta 200 TL, üçüncü sınıfta 160 TL. Sakal kesim ise 90 TL. En yüksek 180 TL. Ortalama en düşük saç sakal kesim 250 TL olacak. Birinci sınıflarda saç-sakal 500 TL’yi geçiyor” dedi.

TÜRKİYE’DE yükselen enflasyon nedeniyle gıdadan, ulaşıma her alanda zam tufanı devam ediyor. Artan maliyetler dolayısıyla esnaf da kazancının artabilmesi için zam yapmak zorunda kalıyor. Son olarak bir zam haberi de Berberler Odası’ndan geldi.

FİYATLAR YÜZDE 80-90 ZAMLANDI

İZMİR Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin Egedesonsöz’e zamlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bilgin, yüzde 80-90 civarında zam yaptıklarını ifade ederek “Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik kötü gidişat ve esnafımızın artan maliyetleri dolayısıyla tıraş fiyatlarına zam yaptık. Şu anda talepleri toplayıp kullanma zorunluluğunu anlatıyoruz. Sadece lokanta sektöründe değil hizmet sektöründe tarife bulundurma zorunluluğu var. Bu gözardı ediliyor. Tarifenin de maliyeti yüksek talep yoğun fiyatları bastıracağız. Fiyatlarımız yüzde 80-90 civarında zamlandı” dedi.

BİRİNCİ SINIF 500 TL!

FİYATLANDIRMADA bölgeye göre değişiklik gösterildiğini ifade eden Bilgin, “Üç sınıf var. Taşra yerlerde fiyatlandırma pahalı geldiği için alamayan esnaflar var. Taşra yerler üçüncü sınıf, Konak- Çankaya ikinci sınıf, Karşıyaka-Bostanlı da birinci sınıf oluyor. Birinci sınıf bölgelerde saç kesimi 300 TL oldu. Üyelerimiz bölgelerine göre tarifeyi alıyor. Kuru saç kesimi birinci sınıfta 300 TL, ikinci sınıfta 200 TL, üçüncü sınıfta 160 TL. Sakal kesimi ise 90 TL. En yüksek 180 TL. Ortalama en düşük saç sakal kesimi 250 TL olacak. Birinci sınıflar 500 TL’yi geçiyor” ifadelerine yer verdi.

PERSONEL ÇALIŞTIRMAK SIKINTILI HALE GELDİ

ESNAFIN sorunlarından bahseden Bilgin, “Ne kadar para kazansak da maliyetlerimiz çok yükseldi. Önceden kazancımızla ev-araba alabilirdik. Şimdi ise 10 bin TL’den aşağıya kiralar yok. Bağkur 6 bin TL. Giderlerimiz 20 bin TL. Personel çalıştırmak sıkıntı hale geldi” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.