SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da yoksula 1 yılda 53 milyon TL yardım

Bu haber 16 Şubat 2021 - 9:36 'de eklendi.

TORBALI Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Torbalı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçede bulunan ihtiyaç sahiplerine 2020 yılında 36 bin 551 kişiye yardım yapılarak ulaşılması güç bir rekora imza attı. Bu kişilere yapılan nakdi yardımların toplamı ise 53 milyon 169 bin 641 TL olarak açıklandı. Vakıf tarafından geçtiğimiz yıl 12 bin 100 kişiye 12.100 koli gıda yardımı ve 3 bin 500 kişiye ise 1.750 ton kömür dağıtıldı. Adeta arı gibi çalışıp ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için çaba sarf eden vakıf görevlileri, 2020 yılında da ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

ENGELLİSİNDEN YAŞLISINA, DUL KADINLARDAN ASKER AİLELERİNE KADAR…

TORBALI Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ilçede dağıttığı yardımların miktarı gün geçtikçe artıyor. İlçede yaşayan yaklaşık 50 bine yakın kişiye Torbalı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla devlet, yardım ediyor. Engellisinden yaşlısına, dul kadınlardan asker ailelerine kadar birçok vatandaş her ay belirli oranda bu aylıklardan ve yardımlardan faydalanıyor. Dağıtılan bu devlet yardım aylıkları ile ihtiyaç sahibi vatandaşların başkalarına muhtaç olmalarının da önüne geçiliyor.

VATANDAŞLARIN İMDADINA YETİŞEN DEVLET

KIŞ aylarında yakacağından sağlık giderlerine kadar her türlü ihtiyacını karşılamak için gelen ödeneği kullanan vakıf, ayrıca ilçedeki binlerce vatandaşa devlet yardım aylığının bağlanmasını da sağlıyor. Çıkarılan yasalarla yardıma muhtaç vatandaşların imdadına yetişen devlet, Torbalı’daki binlerce kişiye aylık bağladı. Dul kadınlar, asker aileleri, yaşlı ve engelliler ile evde bakım yapanların hesaplarına her ay aylıkları yatırılıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.