SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da yetişen tohumlar ülkenin dört bir yanına gönderiliyor

Bu haber 16 Kasım 2021 - 1:51 'de eklendi.

Torbalı Orman Fidanlığı’nda elde edilen tohumlar fidana dönüştürülerek dikilmek üzere Türkiye’nin birçok bölgesine gönderiliyor. Kurumda fidan üretimi her dönem artarak çoğalıyor

YETİŞTİRDİĞİ fidanları Türkiye’nin birçok bölgesine gönderen Torbalı Orman Fidanlığı, kapsamlı çalışmasına devam ediyor. Her ay binlerce fidanı yetiştirip ormanlara eken görevliler, aşılama ile üretimlerine devam ediyor. Görevliler, daha önce elde ettikleri tohumları soğuk hava depolarından saklayıp daha sonra toprakla buluşturmuşlardı. Geçtiğimiz aylarda tohumların toprakla buluşması sonrasında fidana dönüştü. Fidanlar şimdilerde görevlilerin denetiminde bakımları yapılıyor. Her gün sulamanın yanında fidanın özel bakımı yapılıyor.

SOĞUK hava depolarında tutulan ve daha sonra toprakla buluşmasıyla fidana haline gelen tohumlar büyük ilgi görüyor. 40 farklı türden tohumun depolarda bulunmasıyla çalışmaların özenle sürdüğünü ifade eden görevliler, “Fidanlıkta bulunan tüm fidanları biz büyüttük. Tohumdan fidana kadar gelişimi özelle yapıldı. Sonunda binlerce fidana sahip olduk. Her yıl farklı bölgelere fidan gönderdik. Artık ihtiyaca göre fidan üretimi gerçekleşiyoruz. Daha önce ihtiyaç fazlası fidan ürettiğimizde elimizde kalabiliyordu. Bu şekilde üretimi dengede tutabildik.” dedi.

TOHUM bankaları olarak kullanılan soğuk hava depoları, tohumlarla doldu taştı. Türkiye’deki en büyük tohum bankası olduğunu belirten yetkililer, “Ürettiğimiz tohumların kontrolünü Ankara Tohum Islah Müdürlüğü yapıyor. Özel saklama kaplarda muhafaza ettiğimiz tohumların böceklenmesini önlüyoruz.  Milliği ağaçlandırma üretimi kapsamı altında sakladığımız tohumlar Ege’nin 15 yıllık ağaçlandırma ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu şekilde ormansız alan kalmayacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.