SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da yeni yapıların metrekare fiyatı 20 bin liraya dayandı

Bu haber 20 Şubat 2023 - 0:14 'de eklendi.

Torbalı’da yeni konut fiyatlarında yüzde 168’lık artış yaşanırken, sıfır yapılan daire almak ise neredeyse imkansız hale geldi. İlçede 0-5 yaş arası dairelerin metrekare fiyatları 20 bin liraya dayandı

TÜRKİYE’DE son dönemlerde vatandaşların fiyat artışı nedeniyle şikayet ettiği, müteahhitlerin ise hammadde sıkıntısından dolayı serzenişte bulunduğu konut stoku konusunda dikkat çekici veriler açıklandı.

ARALARINDA İzmir, Ankara ve İstanbul gibi üç büyük kentteki konut fiyatlarını inceleyen Merkez Bankası (TCMB), 2022 Aralık’a ilişkin Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerini yayımladı. Buna göre yeni konutların fiyatı ülke genelinde mayısta yüzde 151,4 artarken; bu oran İzmir’de yüzde 168 oranında arttı.

TORBALI’DA da yeni konut fiyatlarında yüzde 168’lik artış yaşanırken ilçede sıfır yapılan daire almak ise neredeyse imkansız hale geldi. İlçede 0-5 yaş arası dairelerin metrekare fiyatları 20.000 liraya dayanırken daha eski binalarda ise bu rakam 10-15 bin liraya kadar düşüyor.

ÖTE yandan konut fiyatlarında yaşanan bu artış Torbalı’nın Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu gösteriyor. Torbalı’da 1 yılda yaşanan bu artış ise ev almak isteyenlerin adeta umutlarını tüketti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.