SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da yasaklı köpek ırklarına mikroçip uygulama çalışmaları devam ediyor

Bu haber 08 Ocak 2022 - 5:29 'de eklendi.

Torbalı İlçe Tarım ve Hayvan Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesinde görevli veteriner hekimler, yasaklı köpek ırklarına mikroçip uygulama çalışmalarına devam ediyor

HAYVANLARI Koruma Kanunu’nda yapılan değişikle tehlike arz eden köpek ırkları 14 Ocak 2022 tarihine kadar kayıt altına alınma kararı alındı. Karara göre, tehlike arz eden bu köpek ırkları kısırlaştırılacak, aşıları tamamlanacak. Mikroçip ve kontrol işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince kayıt altına alınıyor.

BU kapsamda Torbalı İlçe Tarım ve Hayvan Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesinde görevli veteriner hekimler, yasaklı köpek ırklarına mikroçip uygulama çalışmaları devam ediyor.  Mikroçip uygulama çalışmalarının 14 Ocak tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

ÖTE yandan kurala uymayanlara 11 bin, hayvanları sokağa terk edenlere ise 30 bin lira idari para cezası kesilecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.