SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da yasa dışı geçiş için konteynerlerde bekletilen 91 sığınmacı kurtarıldı

Bu haber 06 Nisan 2021 - 14:59 'de eklendi.

Torbalı ilçesindeki bir fabrikanın deposunda, ihracat için hazırlanan 3 konteynerde aralarında çocukların da bulunduğu 91 sığınmacı bulundu.

ALINAN bilgiye göre, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çapak Mahallesi’ndeki bir fabrikada bulunan konteynerlerin yasa dışı geçiş için kullanılacağı bilgisi üzerine tesise operasyon düzenledi.Depoda bulunan konteynerleri açan ekipler, 3 konteynerde gıda kolilerinin arkasına saklanmış Irak ve Suriye uyruklu 91 sığınmacıyı buldu.

EN az 1 gündür konteynerde bekletildikleri belirlenen ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacıların havasız kaldığı ancak sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Konteynerlerin İtalya’ya gönderilmek üzere hazırlandığı, İzmir Limanı’ndan konteyner gemilerine sevk edilmesi için bekletildiği belirlendi.

SIĞINMACILARIN işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edileceği belirtildi. Öte yandan, sığınmacıların yasa dışı geçişini organize eden şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.