SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da yaklaşık 3 bin öğrenci ter dökecek

Bu haber 03 Haziran 2022 - 20:42 'de eklendi.

Tüm Türkiye’deki sekizinci sınıf öğrencilerinin eğitim hayatlarına şekillendirecek olan Liselere Giriş Sınavı 5 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yapılan ve ortaokuldan mezun olan öğrencilerin yerleşecekleri liselerin belirlendiği LGS bu yıl 5 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşecek. Torbalı’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 5’i özel toplam 36 okulda gerçekleşecek olan sınav 2 oturum halinde yapılacak. Birinci oturum 9.30-10.45 saatleri arasında Sözel Oturum, ikinci oturum ise 11.30-12.50 saatleri arasında Sayısal Oturum olacak.

TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 248 salonda 2987 öğrenci sınava girecek. Bununla birlikte özel gereksinimi bulunan 2 öğrenci de evde sınav hizmetinden faydalanacak. Tarım işçileri ya da herhangi bir nedenle ilçede misafir olarak bulunan öğrencilerin de sınava girebilmesi için 20 yedek salon hazır bulundurulacak.

700 KİŞİ GÖREV YAPACAK

248 ASIL, 20 yedek sınav salonunda, sınavın sorunsuz uygulanması için Torbalı Kaymakamlığınca 700 idareci, öğretmen, emniyet personeli ve yardımcı personel görevlendirildi. Öğrencilerin sınavı en rahat şekilde geçirmeleri için gerekli bütün tedbirlerin alınmasının yanında sınav salonlarının temizliğinden düzenine bütün düzenlemeler eksiksiz gerçekleştirildi.

IŞIKKAYA’DAN ÖNEMLİ NOTLAR

TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya sınava girecek bütün öğrencilere başarı diledi ve önemli hatırlatmalarda bulundu. Işıkkaya öğrencilere seslenerek “Motivasyonunuzu yüksek tutun ve başarabileceğini unutmayın. Eğitim hayatınızda biriktirdiğiniz kazanımların sizleri bir adım öteye taşıyacağı basamaktasınız ve edindiğiniz bilgi huzmesi yolunuzu aydınlatacak. Endişe etmeyin çünkü sizler bu noktaya gelirken zaten birçok aşamadan geçerek hazır olarak geldiniz. Sınavın öncesindeki gün uyku düzeninize dikkat edin, beslenmenize dikkat edin ve risklerden, riskli davranışlardan kaçının. Sınavın hemen öncesinde glikoz ağırlıklı besinler tüketmeniz zihninizin daha verimli çalışmasını sağlayacağı için bunu dikkate alın. TC kimlik kartınızı, sınav giriş belgenizi, kalem ve silginizi yanınızda bulundurun. Hava sıcaklığı göz önüne alındığında yanınızda su bulundurmanız da iyi olacaktır. Bizler her zaman sizlerin yanındayız.” diye ekledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.