SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da veto yedi, şimdi gözünü Kemalpaşa’ya dikti!

Bu haber 30 Ağustos 2023 - 8:28 'de eklendi.

Torbalı’daki Metropolis Antik Kenti’ne iki kilometre ötede açmak istediği taş ocağı ve kırma eleme tesisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan veto yiyen OkkaGrup gözünü Kemalpaşa’da Spil Dağı Tabiat Parkı’nın yakınlarındaki ormanlık alana dikti.

OKKAGRUP bünyesinde Güven Madencilik Şirketi’nin sahibi Ceyhun Okkaoğlu, İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde kalker ocağı açmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin istedi.

ÇED süreci başlatılan taş ocağı kapsamında, Damlacık Mahallesi’ndeki kalan 87,81 hektarlık alanda şirket yılda 6 milyon ton kalker çıkarılması planlanırken ayrıca 2 milyon 400 bin ton kapasiteli 2 adet kırma eleme tesisi kurulması hedefleniyor. Proje alanı İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda ormanlık alanda kalırken en yakın konut ise 875 metre uzaklıkta kalacak. Yaklaşık 47 milyon TL bütçe ayrılacak kalker ocağının ömrünün ise 14 yıl olması planlanıyor. Hammaddenin ise patlatma yöntemiyle çıkarılması planlanıyor. Proje alanı ayrıca Spil Dağı Tabi Parkı’nın da yakınlarında yer alıyor.

TORBALI’DA VETO YEMİŞTİ

ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, OkkaGrup’un Metropolis Antik Kenti’ne iki kilometre ötede açmak istediği taş ocağı ve kırma eleme tesisi projesini veto etmişti. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, proje için olumsuz görüş bildirmişti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.