SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da ‘uzlaştırma’ rekor kırdı

Bu haber 11 Şubat 2022 - 21:36 'de eklendi.

Son yıllarda yaygınlaşan ‘uzlaştırma’ Torbalı’da adeta rekor kırdı.

CEZA Muhakemesi Kanunu’nda yapılan düzenlemelerle, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü kapsamında uzlaştırmaya ilişkin çalışmalar da yapmak üzere Cezada Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı’nın kurulmasının ardından tüm yurtta olduğu gibi Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da Uzlaştırma Bürosu oluşturuldu.

UZLAŞTIRMANIN dava şartı haline getirilmesiyle, şüpheli hakkında kamu davası açılması için yeterli şüphenin bulunması halinde, dosya ilk olarak uzlaştırma bürosuna gönderilirken, büro tarafından görevlendirilen eğitimli uzlaştırmacılar, taraflarla irtibata geçerek uzlaştırma teklifi ve işlemlerini gerçekleştirdi.

UZLAŞTIRMA kapsamına alınan dosyalar hakkında görüşme gerçekleştiren Uzlaştırma Bürosu görevlileri, parasal yaptırım, bağış yaptırımı, suçtan doğan zararın giderilmesi yaptırımını uyguluyor. Açıklanan verilere göre, uzlaştırılan suç türleri arasında ilk sırada tehdit suçu yer aldı. Bu suçu mala zarar verme suçu takip etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.