SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da uzaktan eğitime hızlı geçildi

Bu haber 19 Nisan 2021 - 9:33 'de eklendi.

Alınan yeni tedbirler sonrası eğitim camiasına yönelik bir mesaj yayınlayan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun “sistem saat gibi çalışıyor” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI tarafından yayınlanan en son genelge ile okul öncesi, 8 ve 12. sınıfların dışındaki tüm sınıf seviyelerinde uzaktan eğitime geçiş kararının alınmasının ardından tüm okullarda hummalı bir çalışma başladı. Tüm okul idareleri ders programlarını yenileyerek uzaktan eğitim modeline hızlı bir geçiş sağladılar.

TOSUN’DAN HIZLI GEÇİŞ TALİMATI

CUMHURBAŞKANI tarafından yayınlanan genelge sonrasında tüm okul müdürlüklerine gerekli çalışmaların yapılması konusunda talimat veren Tosun, Torbalı ilçesinde bir gün gibi kısa bir süre içinde tüm okul müdürlüklerinin ders programlarını yenilediklerini ve gerekli görevlendirme işlemlerinin tamamlandığını belirtti. Hali hazırda uzaktan eğitimin devam ettiği sınıfların yanı sıra yüz yüze eğitime devam eden sınıfların da uzaktan eğitime katılması nedeniyle ders programlarının tamamen değişmesi gerektiğini ifade eden Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, “artık uzaktan eğitime ve canlı ders uygulamalarına yabancı değiliz. Hükümetimiz ve Bakanlığımız tarafından verilen talimat ne olursa olsun hemen adaptasyon sağlamamız gerekiyor. Torbalı ilçesinde yaklaşık 150 okul ve kurumla güçlü bir iletişim içerisinde olduğumuzdan sistem değişikliklerine hızlı bir şekilde adapte olabiliyoruz. Tüm okul yönetimlerimiz bir gün içinde gerekli değişiklikleri yaparak yeni sisteme uyum sağladılar. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

TORBALI ilçesinde yaklaşık 45 bin öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü ve öğrenci verilerinin eğitim yöneticilerine büyük destek verdiklerinin ifade eden Tosun, “Torbalı ilçesinde büyük bir aileyiz. Velilerimiz değişikliklere hemen ayak uydurarak bize destek oluyorlar. Onların hoşgörüsü ve destekleri bizim için büyük önem taşıyor. Küresel salgının gölgesinde devam eden bu süreçte eğitim alanında tüm paydaşların ortak hareket etmesi son derece memnuniyet vericidir. Sistem saat gibi işliyor. Uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim entegre bir şekilde devam ediyor. Bakanlığımızın Eba TV, ve Eba İnternet portalı ile oluşturduğu ve geliştirdiği dijital eğitim hizmetleri tüm dünyaya örnek teşkil edecek niteliktedir. İçerikler oldukça zengin ve kaliteli. Telekominakasyon alt yapımız güçlendikçe erişim hızı da artacaktır. Öğretmenlerimizin Eba eğitim portalıyla ilgili memnuniyetleri her geçen gün daha fazla artıyor” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.