SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı’da üretilen peynirde bitkisel yağ skandalı

Bu haber 15 Mayıs 2025 - 23:12 'de eklendi.

Torbalı’da faaliyet gösteren Şarlak Hayvancılık firmasına ait Efeman markalı tost peynirinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde bitkisel yağ tespit edildi. 28.07.2024 parti numaralı ürünlerde yapılan analizlerde, süt ve süt ürünlerinde bulunmaması gereken bitkisel yağların kullanıldığı belirlendi.

BU tespit, Bakanlığın gıda güvenliğini sağlamak amacıyla düzenli olarak gerçekleştirdiği denetimler kapsamında ortaya çıktı. Bakanlık, tağşiş yapıldığı belirlenen ürünlerin piyasadan toplatılması için yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

TORBALI’DAKİ birçok market ve satış noktasında bulunan bu ürünlerin, tüketicilerin sağlığı açısından risk oluşturabileceği belirtiliyor. Yetkililer, vatandaşların satın aldıkları süt ve süt ürünlerinde etiket ve içerik bilgilerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguluyor. Şüpheli durumlarda ilgili kurumlara bildirimde bulunulması da tavsiye ediliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.